У Володимирі відкрили інклюзивно-ресурсний центр. ФОТО

У Володимирі відкрили інклюзивно-ресурсний центр. ФОТО

6-го лютого у Володимирі-Волинському урочисто відкрили інклюзивно-ресурсний центр.

Вперше про створення подібного центру у місті заговорили батьки дітей з особливими потребами близько 2,5 років тому. 

Нарешті, розповідають вони, мрія втілилася в життя, – пише БУГ.

«Сьогодні дуже радісний день. Подібний центр – це мрія ГО “Берег надії”. До нас в організацію прийшли маленькі діти. Через це і постало питання створення реабілітаційного центру. Їхні очі просто не давали нам опускати руки. І зараз ці діти тут. В нашій організації є і старші дітки.

Створити подібне місце для їхнього перебування і розвитку – це наша чергова задача. Боротьба за центр розпочалася у серпні 2015-го. Це був довгий шлях і доволі складний. Дуже довго шукали керівника. Проте тепер я можу зі спокійною душею зайнятися громадською організацією, бо знаю, що Олена Токарєва – це людина, яка знаходиться на своєму місці.

Я з радістю залишаю їй свою дитину”, – розповіла голова ГО “Берег надії”, одна з ініціаторок створення подібного центру у місті Олена Кандиба

Інклюзивно-ресурсний центр знаходиться у приміщенні міського управління освіти. Тут для його функціонування було виділено 150 кв.метрів. Ремонтні роботи у кімнатах вдалося зробити приблизно за півріччя. Провели і конкурс спеціалістів.

Сьогодні у центрі працює 4 фахівці. Це поки що мало, зазначає директор установи Олена Токарєва. Так, наприклад, не вистачає реабілітолога.

«Про такий центр мріяла дуже давно. Не вийшло його зробити у Нововолинську. А тут якось все почало виходити швидко. Я знаю, що раніше батьки довгий час до цього йшли, пояснювали владі, що подібний заклад – це необхідність.

У серпні ми зареєстрували реабілітаційний центр. Потім перереєстровували його в інклюзивно-ресурсний центр. За положенням в інклюзивно-ресурсному центрі має працювати 12 спеціалістів», – поділилася Олена Токарєва, директор центру. 

Можливість перерізати срічку випала одній з вихованок центру.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 7 березня
Наступна новина Трамп готує світову торговельну війну: чим ризикує Україна
Останні новини
Схожі новини