У зоопарку Луцька народилося мавпеня. ФОТО, ВІДЕО

У зоопарку Луцька народилося мавпеня. ФОТО, ВІДЕО

У Луцькому зоопарку народилося мавпеня. Його вже можуть бачити відвідувачі, мама з малечою вже перебуває у вуличному вольєрі.

Про це розповіла Суспільному завідувачка відділу приматів Тетяна Пономарьова.

Стать мавпеняти поки невідома.

"Це в нас сімейство червоних мавпочок "Потасів". Три тижні тому в нас народилося маля, кличку ми йому ще не дали. Народилося 24-го числа (травня – ред.) і всі сприйняли його дуже добре", – сказала Тетяна Пономарьова.

Зі слів Тетяна Пономарьової, ця самиця виховує двох дитинчат, старшого працівники зоопарку назвали Лео. Перший місяць новонароджене маля мама не відпускає від себе.

"Ця сім'я знаходиться у нас доволі тривалий термін, в групі п'ятеро приматів уже з маленьким. Воно дуже комунікабельне – це такий випадок рідкий. Мама за дітками дивиться, але вони комунікують з доглядачами, і з усією родиною", – каже працівниця зоопарку.

Як розповів ветеринарний лікар Володимир Когут, чимало мавп почали народжувати малят, це свідчить про те, що умови утримання тварин максимально близькі до природних.

"Мавпочка червоний Гусар уже двічі народила малят без сторонньої допомоги. Вона в природних умовах народила, виношує, кормить і усе добре з фізіологічним станом та розвиток у прекрасному стані", – зазначив ветлікар.

Ім'я новонародженому мавпеняті у звіринці обіцяють вигадати, як тільки знатимуть стать і характер тваринки.

Загалом, у Луцькому зоопарку мешкають орієнтовно 2 000 тварин. Із них майже пів сотні особин – це примати десяти різних видів, – зазначила директорка звіринця Людмила Денисенко.

"Найбільша група зелених мавпочок (тато, мама і дев'ятеро дітей). Тепер друга група буде мавп "Гусарів" чи "Потасів". Ці примати не надто широко представлені в зоопарках України. І радіємо, що нещодавно у зоопарк на Київщині "12 місяців" поїхав наш малюк, якому три роки. Мартін поїхав створювати нову сім'ю", – сказала директорка зоопарку.

Якщо відвідувачі звіринця в Луцьку хочуть побачити новонароджене мавпеня, зазначив ветлікар Володимир Когут, то біля клітки не варто шуміти, бо самиця його ховає. Також не можна годувати принесеною їжею – у тварин є власний раціон.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Благодійний лот від Жадана – найдорожчиЙ в історії волинської Медіакави
Наступна новина У Луцьку за два тижні щепили проти сказу майже 200 котів і собак
Останні новини
Схожі новини