Луцьк на Великдень може залишитися без гарячої води

Луцьк на Великдень може залишитися без гарячої води
Фото ілюстративне

На Великдень Луцьк та більшість України можуть залишитися без гарячої води. Причина – завершується строк дії постачання газу виробникам теплової енергії для потреб населення від НАК «Нафтогаз України».

Про це повідомив мер Луцька Ігор Поліщук під час сесії міськради,  — пишуть Волинські новини.

Як зазначають, з 1 травня Україна може залишитися без блакитного палива.

Зі слів очільника міста Ігоря Поліщука, у «Нафтогазі» вимагають, аби КП «Луцьктепло» як виробник теплової енергії внесло аванс за користування газом у розмірі майже 120 мільйонів гривень, враховуючи поденне використання газу.

«Уявляєте які це гроші? Їх на підприємстві ніколи не було й не буде. Тому що люди не розраховуються за комунальні послуги наперед. «Нафтогаз» нам не дасть кредит, враховуючи ситуацію на підприємстві, штучно створену тим же «Нафтогазом»,  — обурився Ігор Поліщук.

Мер наголосив, що міська влада шукатиме вихід із ситуації і зробить все, аби на Великдень мешканці громади не залишилися без гарячої води.

«Сьогодні люди виснажені коронавірусом, безробіттям та іншими проблемами. А вони ще хочуть гарячу воду відключити», – зазначив міський голова.

Депутат Микола Федік акцентував на тому, що найбільше дивує те, що нема кому донести весь абсурд ситуації до «верхівки».

«Сьогодні всі міста України ризикують залишитися без газу напередодні Великодня тільки тому, що хтось хоче заробити великі кошти. На місці ми ситуації не змінимо. Але ми можемо скоординуватися з депутатським корпусом, Асоціацією міст України та їхати відстоювати власні права у Київ» , — емоційно підтимав міського голову депутат.

До слова, раніше між Кабінетом Міністрів та Асоціацією міст України був підписаний меморандум, в якому йшлося про те, що уряд буде компенсовувати різницю у ціні за газ.

Однак меморандум виконує лише Асоціаціїя міст України та її члени, але Кабмін не зважає на це.

«В четвер від імені Асоціації місті України ми звернулися до прем’єр-міністра з вимогою терміново провести до 1 травня нараду щодо виконання Меморандуму. Станом на сьогодні жодної відповіді від них немає»,  — наголосив Ігор Поліщук.

Читати також Скільки треба заборгувати за комуналку, щоб забрали квартиру.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку у великодню ніч курсуватимуть маршрутки і тролейбуси
Наступна новина У зоні ООС підірвався боєць волинської бригади
Останні новини
Схожі новини