«Україна ніколи не стане федерацією», - Порошенко у День Соборності. ВІДЕО

«Україна ніколи не стане федерацією», - Порошенко у День Соборності. ВІДЕО
Петро Порошенко (фото: Кореспондент)

Президент України Петро Порошенко під час заходів до Дня Соборності  заявив, що Україна – унітарна держава, і не змінить свій статус на федерацію або який-небудь інший спеціальний статус.

«Всі ми повинні розуміти, що Україна є унітарною державою з однією державною мовою, так записано в Конституції, і ніяких федерацій і ніяких спеціальних статусів. Єдина, незалежна, соборна Україна», — сказав президент 22 січня. 

«Рівно сто років тому на Софійському майдані сталася одна з найбільших подій в історії України. Тут відбулося проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР в єдину державу. З того дня і навіки незалежність України означає її самостійність і соборність... Українська революція продемонструвала наявний на той час колосальний державницький потенціал України. На жаль,шанс було втрачено. Головна причина: тогочасним політикам забракло єдності. І не знайшлося тоді політиків, які могли б об'єднати народ для протистояння московській навалі», — додав він.

Згадав Порошенко і про тих, кого російська агресія тимчасово відділила від України. Президент запевнив: щодня держава бореться за тих, хто змушений проживати в окупації - у Криму та на Сході країни.

«Ми ніколи про вас не забуваємо, ми кожного дня працюємо для того, щоби наблизити день вашого звільнення від ворожого ярма. Для досягнення наших цілей нам потрібно берегти і зміцнювати нашу українську єдність і соборність», – сказав президент. 

 
Виступ Петра Порошенка на Софіївській площі, 22.01.2019р.

Україна ніколи не стане федерацією на вимогу Росії і не припинить боротися за повернення окупованих територій - про це заявив Президент у своїй промові, присвяченій Дню Соборності. Сьогодні, 22 січня, у столиці на урочистості зібралися десятки тисяч людей. "Москва анексувала Крим і спробувала роздробити нас на частини, аби легко "проковтнути". Перед нами знову постала загроза втрати соборності і незалежності. Але ціною великих жертв, ціною великих зусиль українського народу ця загроза відведена. І у жорсткому протистоянні з терористами, з російськими найманцями і з частинами регулярної російської армії ми з вами зупинили ворога. А гаслом нашим було: "Єдина країна", - наголосив Петро Порошенко. А гарантом того, що цю єдність ніколи ніхто не забере, підкреслив Президент, буде лише економічно сильна, духовно незалежна Україна, яку захищатиме сучасна армія, підтримуватимуть західні партнери і розвиватимуть активні люди в кожному окремому регіоні. "Створення армії та відновлення економічного зростання; асоціація з Євросоюзом і безвізовий режим; децентралізація і Томос; курс на вступ до НАТО та Євросоюзу – це чіткі та системні, послідовні кроки відповідно до нашої довготривалої стратегії. А перехід до європейської якості життя українців – це є головний зміст нашої державної політики, яка спирається на єдність нашого народу", - сказав Президент. #ПетроПорошенко #ДеньСоборності #Софіївськаплоща #нашпрезидент

Posted by Волинь.Солідарність on Tuesday, 22 January 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина До серпня у кожному будинку Луцька планують встановити лічильники води
Наступна новина У селі на Волині злодії вдерлись у храм. ФОТО
Останні новини
Схожі новини