Українська розвідка вважає, що війна може тривати до кінця року

Українська розвідка вважає, що війна може тривати до кінця року
Фото ілюстративне

Представник військової розвідки України Вадим Скібіцький вважає, що президент росії владімір путін готовий вести довготривалу війну проти України – щонайменше до кінця 2022 року. 

Про це представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький розповів в інтерв'ю "Крим.Реалії" – проєкту "Радіо Свобода", пише Українська Правда.

«Путін не відмовляється від своїх планів. Ця війна буде затягуватися.  Наскільки буде затягнута активна фаза, це буде вересень місяць чи це буде жовтень, чи це буде до кінця року – це залежить від нашого спротиву, від стану наших сил оборони і від тої допомоги яку нам надають. Зараз наводять багато дат. 

11 вересня в Росії єдиний день голосування. До цієї дати прив'язують можливість проведення "референдуму" або інших заходів на окупованих територіях. 7 жовтня день народження Путіна, йому 70 років і всі будуть говорити про те, що військові захочуть зробити йому "подарунок". Під кінець року, взимку буде холодно, і кажуть, що Україна піде на переговорний процес", – зазначив він.

За словами Скібіцького, різні кола намагалися переконати Володимира Путіна не починати війну, але це не вдалося.  Він планує керувати Росією до кінця своїх днів, від сценарію "наступник" чинний президент РФ давно відмовився, пояснює Скібіцький.

«Він нікому не довіряє, нікого не чує. У нього є свої плани, які стосуються відновлення російської імперії, він це заявив на весь світ.  Його намагалися переконати іноземні лідери, були спроби переконати від політичного бомонду, представників економічного блоку РФ, олігархів, але їм це не вдалося.  Війна, яку він хоче вести, вона буде довготривалою. Це людина, яка не хоче здавати свої позиції», – зазначає він.

За словами представника ГУР, оточити українську армію на сході України і вийти на кордони Луганської і Донецької – таке завдання у армії РФ зараз, але російське військове керівництво коригує плани щомісяця.

Росія планує залишитися на півдні України надовго, про що свідчить розгортання армією РФ потужного угруповання на окупованих територіях, укріплення ліній оборони, мінування доріг і мостів. 

Читайте також: Як бійці тероборони Волині готуються зустрічати ворога. ВІДЕО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні загинув волинський військовий Василь Демедюк
Наступна новина У селищі Дубище провели в останню дорогу військового Віктора Шершня
Останні новини
Схожі новини