Українці замало займаються спортом і це впливає на реабілітацію після COVID-19, - Ляшко

Українці замало займаються спортом і це впливає на реабілітацію після COVID-19, - Ляшко
Фото ілюстративне

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує приділити принаймні 2,5 години спорту на тиждень і це з високою ймовірністю допоможе уникнути негативних наслідків після коронавірусної хвороби. Проте зараз більшість українців не займається спортом у вільний час, а 10% зовсім не дотримуються цих рекомендацій.

Про це розповів головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко на брифінгу 14 травня, - пише Українська правда.

За його словами, до початку пандемії рівень фізичної активності в Україні був високим. Проте зараз ситуація змінилася – 60% українців не займаються фізичною активністю у вільний час, ще 10% - взагалі не займаються спортом. І зі збільшенням віку ця тенденція наростає, у віковій групі старше 60 цей показник досягає 92%, розповів Ляшко.

Крім того, багато дорослих українців проводять свій день у сидячому положенні, що також впливає на їхню фізичну форму. Занепокоює також зниження фізичної активності дітей. За останні 7 років цей показник знизився на 17%. Загалом малорухливий спосіб життя притаманний 76% сучасних підлітків.

За словами головного лікаря, це призводить до порушень здоров’я, а розвиток захворювань при низькому рівні рухової активності підвищується на 20%.

Читати також: У МОЗ розповіли, як українцям отримати COVID-сертифікати


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 300 літрів спирту та 50 фальсифікату: у Луцьку викрили підпільний цех
Наступна новина Суд відправив Медведчука на цілодобовий домашній арешт
Останні новини
Схожі новини