Українцям в грудні підвищать пенсію

Українцям в грудні підвищать пенсію

Вже з 1 грудня цього року очікується зростання пенсійних виплат на 5%. А з березня 2019 року виплати для українських пенсіонерів зростуть аж на 17%.

Про це повідомила заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко  в ефірі «Прямого». 

«Кожного року закон про Державний бюджет передбачає зміни такої величини як прожитковий мінімум, зокрема і мінімум для осіб, які втратили працездатність. В цьому році ми такий перерахунок провели в липні, але там була невелика категорія людей. І зараз ми стоїмо на порозі грудня, коли прожитковий мінімум зростає на 45 грн. З 1452 грн до 1497 грн. Це підвищення торкнеться великої кількості людей, у складі пенсійної виплати яких є надбавки, доплати, підвищення, що базуються на такому розмірі (прожиткового мінімуму)», - розповіла вона.

Ковпашко додала, що очікується, що такий перерахунок торкнеться 8 млн пенсіонерів.

Вона наголосила, що наразі прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, становить 1435 грн. Але завдяки пенсійній реформі, мінімальна пенсійна виплата для людей з повним стажем 1452 грн.

На грудень очікується підвищення мінімальної пенсії на 5% - до 1497 грн.

Ковпашко наголосила, що з 1 січня 2019  очікується підвищення виплати військовим пенсіонерам. Також вона наголосила і на тому, що з березня 2019 року на 17% зростуть пенсії.

«На 17% зросте не мінімальна виплата, а та, яка буде в людини на березень. Тобто її пенсія обчислена в залежності від стажу і заробітної плати», - наголосила вона.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Громада на Волині отримала з початку року понад 46 мільйонів гривень
Наступна новина «Ще кілька секунд - і пішов би на дно», - рятівники дідуся, який у Луцьку стрибнув з мосту
Останні новини
Схожі новини