Укрпошта веде господарський спір з видавцем газети «Експрес», – Ігор Смілянський

Укрпошта веде господарський спір з видавцем газети «Експрес», – Ігор Смілянський

Заява в.о. генерального директора ПАТ «Укрпошта» Ігоря Смілянського стосовно ситуації навколо газети «Експрес».

Зважаючи на повідомлення, що з’явились у ЗМІ, із звинуваченням ПАТ «Укрпошта» у блокуванні газети «Експрес» та розгортанням інформаційної кампанії, яка наносить шкоду репутації підприємства, вважаю за необхідне публічно роз’яснити позицію Укрпошти у даному питанні.

ПАТ «Укрпошта» має спір господарчого характеру з видавництвом ТзОВ «Експрес медіа сХаб», котре є видавцем ряду періодичних видань, у тому числі, газети «Експрес».

Спір виник через виявлення Укрпоштою фактів порушення ТзОВ «Експрес медіа сХаб» умов договору розповсюдження періодичних видань. Зазначене видавництво протягом тривалого часу дозволяло собі непартнерські дії стосовно Укрпошти, вкладаючи у періодичні видання незадекларовані шпальти, тим самим збільшуючи фізичне навантаження на листонош і свідомо наносячи збитки ПАТ “Укрпошта”. Найближчим часом Укрпошта подать позови в суд на компенсацію збитків у 2015-2017 роках з боку «Експрес Медіа сХаб».

Читати також: Укрпошта пропонує повернути кошти за передплату на 2018 рік видань від ТзОВ «Експрес Медіа сХаб»

З вересня 2017 року Львівська дирекція Укрпошти неодноразово зверталася до ТзОВ «Експрес Медіа сХаб» з пропозицією укласти необхідний Договір-доручення на розповсюдження періодичних видань за передплатою у 2018 р. Однак безвідповідальна позиція керівництва «Експрес медіа сХаб» призвела до того, що договір на 2018 рік не підписаний, що не дає можливості розповсюджувати видання.

ПАТ «Укрпошта» зробила все можливе, щоб попередити про ситуацію, що склалася, клієнтів та повернути кошти за передплату.

Усі звинувачення у «заполітизованості» ПАТ “Укрпошта” або використанні його як інструменту політичного тиску є маніпулятивними та абсолютно безпідставними, оскільки конфлікт носить господарський характер, а газету «Експрес» підприємство продовжує безперешкодно поширювати вроздріб, згідно з чинним договором.

Станом на 04.01.2018, Укрпошта, згідно з угодою та за графіком здійснює поставку у регіональні філії понад 104 тис. од. газети “Експрес”.

Будь-яким спробам керівництва медіа-холдингу натиснути на Укрпошту, звинувачувати у політичному тиску або використовувати інші незаконні методи впливу вважаємо за необхідне жорстко протидіяти. Згідно з чинним законодавством, втручання органів влади у діяльність ПАТ «Укрпошта» є незаконним.

Оскільки Укрпошта є національним оператором поштового зв’язку і докладає максимум зусиль для забезпечення споживачів якісними послугами, компанія готова підписати з ТзОВ «Експрес Медіа сХаб» необхідний договір за умови компенсації нанесених раніше збитків.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (2)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кількість загиблих у смертельній аварії на Рівненській зросла
Наступна новина На Волині зі станції мобільної вишки вкрали акумулятори
Останні новини
Схожі новини