Уряд дозволив у Луцьку проводити пересадку органів від посмертного донора

Уряд дозволив у Луцьку проводити пересадку органів від посмертного донора
Фото ілюстративне

Уряд дозволив проводити пересадку органів від посмертного донора у Луцьку. Місто внесли до переліку учасників пілотного проєкту.

Про це йдеться на сайті МОЗ.

Так, перелік учасників пілотного проєкту, доповнюють його 9-ма медзакладами Києва, Львова, Харкова, Херсона, Луцька та Краматорська, що дозволить збільшити кількість операцій з трансплантації органів від посмертного донора

Нагадаємо, Волинська обласна клінічна лікарня планує почати робити пересадку нирок вже у 2021 році. Далі планують пересаджувати серце, печінку, кістковий мозок та рогівку.

Довідково: 
На кінець липня 2021 р в Україні виконано 109 (з них 46 від посмертного донора)  трансплантацій нирки, 25 (з них 14 від посмертного донора) трансплантацій печінки, 14 трансплантацій серця.
Станом на серпень за 2021 р укладено більше 40 договорів про медичне обслуговування населення , що дозволяє виконувати операції з трансплантації за рахунок коштів державного бюджету абсолютно безоплатно для пацієнта.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Реанімаційні заходи були безуспішними. Подробиці смерті чоловіка, який вчинив подвійне вбивство
Наступна новина У 11 волинян підозрюють ковід-штам «Дельта». Де саме
Останні новини
Схожі новини