Волинська обласна лікарня хоче почати пересадку органів цього року

Волинська обласна лікарня хоче почати пересадку органів цього року
Фото ілюстративне

Волинська обласна клінічна лікарня планує почати робити пересадку нирок вже у 2021 році. Далі планують пересаджувати серце, печінку, кістковий мозок та рогівку.

Про це стало відомо у четвер, 25 березня, під час засідання комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров`я, материнства та дитинства.

Нагадаємо, Волинська обласна клінічна лікарня отримала ліцензію на проведення операцій із трансплантації органів.

Директор обласної лікарні Олександр Дудар розповів, що в закладі вже є два фахівці трансплант-координатори. Вони отримуватимуть дозвіл на трансплантацію від донорів та їхніх родичів у випадку посмертної трансплантації, оновлюватимуть електронну базу даних, а також організовуватимуть перевезення органів.

«Хочемо почати робити трансплантації у 2021 році», - сказав Олександр Дудар. Наразі уролог, кардіохірург, а також судинний хірург лікарні закінчують курси у Запоріжжі.

Вже зробили капітальний ремонт у двох операційних, де паралельно можна буде робити дві процедури.

«Ми виконали всі умови МОЗу, ліцензія вже є. Залишилося кілька кроків для втілення мрії. Пересадка нирки – це старт, а далі будуть серце, печінка. Також у нас є відділення гематології, де ми запланували навчання гематологів пересадці кісткового мозку, але локдаун зсунув графіки. Польські колеги не можуть нас зараз прийняти. Окрім цього, офтальмологічний центр працює над тим, щоб почати пересадку рогівки», - сказав Олександр Дудар.

Читайте також: «На цю нирку сподівалися 10 хворих. Підійшла лише я». Історія волинянки, якій зробили трансплантацію


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Серйозних реакцій ні в кого не було», - чиновник про вакцинованих волинян
Наступна новина Ніхто не буде звільняти медиків через відмову вакцинуватися, - Степанов
Останні новини
Схожі новини