Уряд хоче ліквідувати паперові паспорти. Усім доведеться оформити ID-картки

Уряд хоче ліквідувати паперові паспорти. Усім доведеться оформити ID-картки

Уряд хоче вивести з обігу паспорти у формі книжечки і замінити їх ID-картками ліквідовують паспорти старого зразка. Замість того, щоб вклеювати фото у звичну книжечку, доведеться оформлювати пластикову ID-картку. Такі зміни до законодавства пропонує уряд і вже зареєстрував у Раді законопроєкт. 

Скільки коштуватиме ця послуга і хто першим має оформити собі новий документ — пише ТСН.

Вклеювати фото в паспорт більше українці не будуть. Уряд хоче, аби у всіх були пластикові ID-картки. Позбавляти паперових книжечок будуть поступово: у 25 і 45 років. Це затвердять законом. Документ зареєстрували в Раді. Якщо його ухвалять, то усі паперові паспорти у формі книжечки матимуть термін дії. Коли він скінчиться, треба буде оформити пластик.

Наразі коштує ID-картка на заміну паспорта зразка 1994 року 745 гривень. Якщо треба оформити терміново - це плюс 113 гривень.

Нових паспортів не уникнути. Папір на пластик доведеться замінити раз і на завжди: коли виповниться 25, або 45 років – замість вклеювання фото. Далі нова ID-картка оновлюється що десять років. Безстроковими паперові паспорти будуть лише в тих, хто встиг вклеїти фото до 45 років ще до ухвалення нового закону. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині виявили 85 нових хворих на коронавірус. Розказуємо, де
Наступна новина «Правил карантину не дотримуються». Як відпочивають волиняни на Шацьких озерах
Останні новини
Схожі новини