Уряд виділив майже 3 мільярди гривень для безробітних українців

Уряд виділив майже 3 мільярди гривень для безробітних українців
Фото ілюстративне

Уряд виділив додатково майже 3 млрд грн на виплату допомоги по безробіттю. Відповідне рішення ухвалене на засідання Кабінету міністрів у середу, 10 червня.

Про це повідомляє Урядовий портал, пише ТСН.

«Сьогодні, 10 червня, на засіданні було ухвалене рішення про надання Фонду страхування на випадок безробіття додатково 2 972 млрд грн для виплати допомоги по безробіттю на безповоротній основі», - йдеться в повідомленні.

Карантинні заходи негативно впливають на ринок праці і кількість безробітних збільшується, заявив міністр розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

"Уряд робить всі можливі дії, щоб зберегти робочі місця. Для того, щоб люди отримували допомогу своєчасно і в тому обсязі, який передбачений законом, сьогоднішнє рішення уряду про додаткове фінансування є вкрай важливим", - сказав міністр. 

Як зазначається, за рішенням уряду від 27 квітня поточного року було надано фінансову допомогу Фонду страхування на випадок безробіття у обсязі 1 277 млн грн для виплати допомоги по безробіттю. На сьогодні отримано фінансову допомогу у сумі 1 198 млн грн, що складає 94% передбачених обсягів.

"Це дозволило своєчасно виплачувати допомогу по безробіттю за квітень-травень", - уточнюється в повідомленні.

На момент виділення урядом фінансової допомоги чисельність одержувачів допомоги по безробіттю перевищувала минулорічні показники на 43%. На сьогодні вже на 78% більше людей отримують допомогу по безробіттю, в порівнянні з минулим роком. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Звільнять керівників шести медзакладів Волині
Наступна новина Найбільше порушень карантину фіксують на ринках, - міськрада
Останні новини
Схожі новини