Усі сільські відділення «Укрпошти» на Волині — збиткові

Усі сільські відділення «Укрпошти» на Волині — збиткові

На Волині працює 480 відділень «Укрпошти», втім прибутковими є всього лиш близько 20.

Про це повідомив заступник  директора Волинської дирекції ПАТ «Укрпошта» Андрій Плахтій 26 жовтня під час ділової зустрічі голів ОТГ Прибужжя, - інформує БУГ.

«Укрпошта не отримує жодної копійки від держави. Ми по суті на госпрозрахунку, нас ніхто не дотує. Відтак ми не можемо бути соціальним підприємством, яке утримуватиме працівників і нічого не заробляє», — зазначив Андрій Плахтій.

«Рано чи пізно станеться ситуація, коли нічим буде платити заробітну плату. Нині по Волині близько 20 відділень поштового зв’язку заробляють на всі 480. Ці кошти витрачають на зарплату та утримання відділень» – додав він.

За його словами, усі сільські відділення – збиткові. Разом з тим, навіть якщо дійде до закриття, це не означає, що села залишаться без поштового зв’язку – споживачі отримуватимуть ті ж послуги, що й раніше. Водночас пошта не зможе працювати без підтримки і сприяння місцевої влади.

Як стало відомо раніше, з 1 січня 2019 року Укрпошта має намір закрити до 7 тисяч стаціонарних відділень, а також звільнити частину адміністративного й виробничого персоналу.

Водночас Андрій Плахтій зазначив, що наразі рішень про закриття якогось  відділення на Волині не прийнято, питання на стадії обговорення.

Довідково:

Укрпошта підготувала і починає втілювати з 1 листопада так званий антикризовий план – повідомив генеральний директор ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський в інтерв’ю  виданню “Урядовий Кур’єр”.

Укрпошта змушена буде оптимізувати мережу в селах, вибудувану під доставку пенсій. З 1 січня 2019 року не доставлятиме пенсії, закриє від 5 до 7 тисяч стаціонарних відділень, звільнить частину адміністративного й виробничого персоналу.

Компанія планує переорієнтуватися на побудову поштово-логістичного та фінансового бізнесу в містах, а також там, де «це доцільно та прибутково». Універсальні послуги, як і раніше, вони надаватимуть у всій країні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Окремі водії ходять у вишиванках і слухають шансон», - «Луцьк-Експрес» про «вату» в маршрутках
Наступна новина У Луцьку в Стир випустили 2 тисячі рибин. ФОТО
Останні новини
Схожі новини