«Усі зусилля спрямовуємо на убезпечення кордону», – Волинська ОДА

«Усі зусилля спрямовуємо на убезпечення кордону», – Волинська ОДА

Волинська обласна державна адміністрація продовжує роботу щодо укріплення лінії державного кордону, що межує із Білоруссю.  

Про це йдеться на сторінці Волинської ОДА.

Зокрема, як зазначає голова ОДА Юрій Погуляйко, фактично усі територіальні громади області підтримали прохання ОДА щодо виділення з власних бюджетів коштів для закупівлі колючого дроту (єгози), котрий опісля передадуть прикордонникам. Необхідно убезпечити найбільш критичні місця та облаштувавши лінію кордону єгозою. Мова про мінімум 10-ти кілометрову зону в протяжності державного кордону.

«В першу чергу ми забезпечуємо прикордонників спеціальним інженерним оснащенням, яке включає в себе колючий спіральний дріт типу «єгоза» – найбільш ефективний в таких випадках, дерев’яними й бетонними стовпами та іншим. Укріплення критичних ділянок прикордонної лінії допоможе нашим військовим у стримуванні можливих набігів. Тому зараз усі зусилля ми направляємо на мобілізацію та убезпечення кордону», - зазначив заступник голови ОДА Андрій Ярмольський.

Так, як повідомив, начальник Луцького прикордонного загону Сергій Лозінський, в цілому упродовж періоду загрози прикордонники встановили вже біля 20-ти тисяч кілків, з яких 300 бетонних, решта – дерев’яні за рахунок лісових господарств. До слова, майже 20 тис. кілків – це орієнтовно 60 км за протяжністю. Крім того, від ковельської місцевої влади отримали загороджувальний паркан, в тому числі єгозу на велику протяжність.

Та разом із цим, є ще необхідність убезпечити найбільш критичні місця, закрити інженерними спорудами (в т.ч. єгозою), щоб бути готовими у разі незаконного прориву. Адже загальна протяжність державного кордону, що межує із Білоруссю, 214 км. З них реально необхідно встановити паркан протяжністю до 150 км. Решта ділянки непрохідна й болотиста.

Читайте також: На Волині посилюють охорону кордону з Білоруссю. Розпочалася спеціальна операція


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Києві антивакцинатори вийшли на акцію протесту з плакатами, де були QR-коди «Єдиної Росії»
Наступна новина «MOJO Hall», «Скіф», «Antica»: у Луцьку заклади перевірили на дотримання карантину
Останні новини
Схожі новини