В Шацькому національному парку заперечують масову вирубку дерев в урочищі Гушів. ВІДЕО

В Шацькому національному парку заперечують масову вирубку дерев в урочищі Гушів. ВІДЕО

Не так давно в окремих ЗМІ з’явилася інформація про ледь не масову вирубку дерев на одній з природоохоронних територій Волині. Мова йде про урочище Гушів і відповідну рекреаційну зону «Гушівський хутір» Шацького національного природного парку.

Проте, як виявилось, ситуація очевидно не містить жодного криміналу і точно не схожа на екологічну катастрофу, – про це йдеться у сюжеті Сфера ТВ. 

За словами директора Нацпарку Марії Христецької, дерева зносили лише сухі, пошкоджені, окремо стоячі, аби облагородити територію, підготувати її для цивілізованого відпочинку.

Дивують Марію Христецьку і вигадки про ніби-то передачу комусь будиночків відпочинку, що розташовані на базі. Вони, як і земля під ними, належать й завжди будуть залишатися у власності та розпорядженні Національного парку.

Хоча облаштувати і привести до естетичного вигляду всю територію бази «Гушівський хутір» своїми силами працівники Шацького національного природного парку не можуть, адже державне фінансування надходить лише на зарплати працівникам.

І, аби знайти ресурс для розвитку, потрібно залучати бізнес, розповідає Марія Христецька. Саме про таку співпрацю, відповідно до чинного законодавства і йдеться на вільних площах Гушівської бази.

Директорка парку наголошує, що вибірковості у співпраці з підприємцями немає, запрошують всіх, але на умовах парку. Підтримує ідею залучення бізнесу до розвитку туризму і голова Шацької РДА Василь Голядинець.

Отож, насправді, ніхто не знищує і нікому не віддає у власність лісові угіддя і майно Національного парку, а навпаки, намагаються зберегти набуте і забезпечити розвиток відпочинкових територій, аби як волиняни, так і гості краю змогли з комфортом і без проблем відпочивати влітку.

Марія Христецька наголошує, що розвиток парку неможливий без розуміння і підтримки всіх органів місцевої влади, радіє, зокрема, що справами природоохоронної території переймаються і районні обранці.

Зміни у Шацькому національному парку вже помітні неозброєним оком, зокрема, очищені від чагарників узбіччя доріг, оновлена візуальна інформація, впорядковані території. Схоже, що шачани, місцева влада спільно з керівництвом парку до зустрічі відпочивальників готуються серйозно. Аби не підвела погода.

Головне фото: savesvityaz.info


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку переселенці зі сходу та Криму думали, як вирішити житлову проблему. ВІДЕО
Наступна новина Волинського музиканта Сергія Шишкіна госпіталізували з інсультом
Останні новини
Схожі новини