В Україні злітають ціни на банани: експерти назвали причину

В Україні злітають ціни на банани: експерти назвали причину

Поки в Україні дорожчають овочі для борщу, від тренда до підвищення ціни не відстають і продавці фруктів. Так, цього тижня ринок бананів знову продемонстрував зростання цін. За останні кілька днів ціни на ці фрукти зросли майже на 10%, а з початку місяця банани подорожчали більш ніж на 20%.

Про це свідчать дані моніторингу, проведеного аналітиками «Інфо-Шувар», – пише Сегодня

На оптових ринках України ціни на якісні банани вже сягають 45-47 грн/кг. За нижчою ціною – 38-44 грн/кг – оптові компанії пропонують залишки бананів не дуже високої якості.

«Зростання ціни на банани обумовлено істотним зниженням світового врожаю. За несприятливих погодних умов, холодної та похмурої погоди валове виробництво бананів в провідних країнах виробниках знизилося на 18-20%», – зазначають аналітики.

При цьому, підвищення цін майже не вплинуло на попит. За даними експертів, за перші два місяці зими Україна імпортувала майже 47 тис. тонн бананів, тобто на 5% більше, ніж того ж періоду попереднього сезону, коли банани коштували майже на 60% дешевше.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Нові урбаністичні простори планують облаштувати у Володимирі та Нововолинську
Наступна новина Посадовець заявив, що збільшення цін на рекламу в Луцьку буде мати позитивні наслідки
Останні новини
Схожі новини