В Україні почав діяти закон про булінг: кривдників штрафуватимуть

В Україні почав діяти закон про булінг: кривдників штрафуватимуть

З 19 січня в Україні набув чинності закон щодо протидії булінгу. 

За моральне або фізичне насильство каратимуть штрафами, повідомляє Укрінформ.

Зокрема, якщо кривдник ображає вперше, то він повинен буде сплатити від 340 до 850 гривень штрафу. Якщо ці дії вчинив неповнолітній від 14 до 16 років, штраф повинні будуть сплатити батьки.

За повторне цькування винуватець повинен буде сплатити від 1700 до 3400 гривень. Приховування випадків булінгу педагогами тягне за собою накладення штрафу в розмірі 850 до 1700 гривень.

Керівників шкіл зобов'яжуть затверджувати плани заходів щодо протидії булінгу, а класних керівників та профільних вчителів проводити навчальні бесіди з підлітками для профілактики виникнення булінгу.

З булінгом у колі однолітків в Україні стикалися близько 67% дітей. Водночас, майже чверть українських школярів вважають себе жертвами булінгу, а близько 40% із тих дітей, хто зіткнулися з випадками булінгу, ніколи не розповідають про це своїм батькам.

При цьому 44% із тих, хто спостерігав, як знущаються над їхніми однолітками, не реагували на такі факти через острах піддатися аналогічному знущанню.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ми хочемо, щоб все було мирно», - Епіфаній про перехід церков Московського патріархату до ПЦУ
Наступна новина У Луцьку вшанували пам'ять мера Гданська. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини