В Україні створять Президентський університет, - Зеленський

В Україні створять Президентський університет, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський оголосив про створення Президентського університету, який готуватиме "людей майбутнього", та підписав відповідний указ.

Про це Зеленський заявив 31 травня під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Освіта і наука", пише Українська Правда.

"Це заклад вищої освіти, який буде готувати людей майбутнього. Який навчатиме спеціалістів, що зможуть вирішувати важливі державні завдання для захисту нашої держави в дуже важливих пріоритетних найактуальніших напрямках. Напрямках сьогодення і завтрашніх викликів", – розповів президент.

Зеленський планує зібрати у президентському виші найкращих викладачів та найкращих учнів зі всієї України, які навчатимуться безкоштовно.

"А потім будуть працювати в державі, працювати тут, реалізуватися тут, в Україні, на благо нашої держави, на захист кожного українця", – додав Зеленський.

Де саме буде розташований університет та як випускників стимулюватимуть залишатися працювати в Україні, президент не розповів.

Більше деталей про виш, за словами Зеленського, мають розповісти інші спікери форуму.

За його словами, університет готуватиме спеціалістів з інформаційної та кібербезпеки, зі штучного інтелекту, нанотехнологій, аерокосмічних, енергетичних та біотехнологій. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині декілька сіл залишились без газу через аварію
Наступна новина Які дитячі садочки мають працювати влітку у Луцьку
Останні новини
Схожі новини