В Україні тепер можуть арештовувати гроші боржників на рахунках. Як це працює?

В Україні тепер можуть арештовувати гроші боржників на рахунках. Як це працює?
Фото ілюстративне

З 6 липня гроші боржників на рахунках (наразі семи українських банків) зможуть арештувати. Відсьогодні почав працювати відповідний наказ Міністерства юстиції.

Гроші арештовуватимуть на рахунках за: несплачені штрафи; штрафи за порушення ПДР; борги за комунальні платежі; борги з аліментів, – пише Громадське.

Наразі з Автоматизованою системою виконавчого провадження погодилися працювати 7 банків: «ПриватБанк», «Універсал банк», «ОКСІ Банк», «ТасКомбанк», «Індустріалбанк», «Банк Восток» і «ПроКредит Банк». Банківські установи поки перебувають в тестовому режимі цієї футнкції та на стадії консультацій.

Водночас у наказі Мін’юсту йдеться саме про арешт коштів на рахунку, а не про їхнє списання. Для цього виконавцям поки що доведеться працювати через пошту, але Мін’юсті є плани автоматизувати й цей процес.

Рішення Мін’юсту стосується саме взаємодії банків з виконавцями (як приватними, так і державними). Сам по собі принцип не змінився — згідно з законодавством, виконавець має право вимагати списання грошей з рахунку людини або юридичної особи, якщо вона є боржником. Зміни ж стосуються спрощення цієї процедури.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Забудовники будуть піднімати ціни на житло», – Андрій Разумовський
Наступна новина У Луцьку на найбільших каналізаційних станціях встановили системи очистки повітря
Останні новини
Схожі новини