У Луцьку на найбільших каналізаційних станціях встановили системи очистки повітря

У Луцьку на найбільших каналізаційних станціях встановили системи очистки повітря

КП «Луцькводоканал» встановило ще дві системи озонування повітря на найбільших каналізаційно-насосних станціях (КНС) №1 і №3, які розташовані в спальних районах Луцька.

Раніше такими системами вже були обладнані дві КНС №2 і №5. Така система озонування ефективно очищує повітря від викидів, що виникають через діяльність каналізаційно-насосних станцій. Таким чином всі найбільші КНС у Луцьку, якими здійснюється перекачування стічних вод, захищені від шкідливих випарів та неприємних запахів, про що засвідчили відповідні заміри повітря, – йдеться на сайті Луцькради.

 

За словами керівника підприємства «Луцькводоканал» Віктора Гуменюка, реалізували ідею завдяки діяльності екологічного фонду, який також вдалось запровадити на підприємстві. До слова, екологічний фонд Ego2020 теж став першим серед водоканалів України такого типу.

Читайте також: «Луцькводоканал» розпочав масштабну реконструкцію очисних споруд

«Така система очищення повітря вже давно розроблена і використовується у світі, а для України це – новинка. І ми першими в нашій державі вирішили використати цю інновацію та переконалися – озонування дає потужний ефект, – розповів Віктор Гуменюк. – На сьогодні маємо стабільну роботу озонаторів на всіх чотирьох найбільших КНС Луцька. За своїми властивостями озон значно потужніший за хлор та інші популярні окислювачі. Озон не тільки знешкоджує віруси і бактерії, але і впливає на мікроорганізми – дріжджі, плісняву, спори. Крім того озон не залишає шкідливих продуктів, реагує на аміак, сірководень, меркаптани та на інші забруднювачі».

До слова, КП «Луцькводоканал» стало першим в Україні підприємством, яке встановило систему озонування на каналізаційно-насосній станції №2, що є однією з найбільших у Луцьку. Позитивним результатом роботи новітньої системи стало очищення повітря та усунення неприємного запаху в санітарній зоні та безпосередньо на КНС.

Довідково: 
Робота обладнання полягає у розщепленні молекул забруднення з допомогою озону. Крім того, система працює в режимі реального часу, постійно фіксує і передає дані про стан повітря в зоні КНС. Заміри в санітарно-захисній зоні підтвердили повну відсутність будь-яких перевищень чи відхилень на КНС після впровадження систем озонування. Такий результат має величезне значення для збереження екології та безпеки повітря для людей, які мешкають неподалік від санітарних зон КНС.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні тепер можуть арештовувати гроші боржників на рахунках. Як це працює?
Наступна новина Канали Центрального парку у Луцьку почистять від мулу
Останні новини
Схожі новини