В Україні ввели в обіг нові 20 гривень

В Україні ввели в обіг нові 20 гривень

25 вересня Національний банк України ввів в обіг банкноту номіналом 20 гривень зразка 2018 року з оновленим дизайном та удосконаленою системою захисту.

Відтепер 20-гривнева банкнота нового зразка є законним платіжним засобом, – пише прес-служба НБУ.

Вона перебуватиме у обігу одночасно з банкнотами 20 гривень зразка 2003 року. Громадянам не потрібно буде обмінювати банкноти попереднього зразка на нові.

Українці зможуть розраховуватися одночасно банкнотами зразка 2003 та 2018 років необмежений період часу. Новими банкнотами Національний банк заміщуватиме зношені та пошкоджені 20-гривневі банкноти зразка 2003 року.

Першу партію оновлених 20-гривневих банкнот у кількості понад 5 млн штук розподілили між підрозділами НБУ в регіонах для подальшого розподілу між банками. Загалом у цьому році планують надрукувати близько 60 млн банкнот номіналом 20 гривень, які мають забезпечити потреби економіки в цьому  номіналі та поступову заміну зношених банкнот номіналом 20 гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин - бронзовий призер світової першості з кікбоксингу
Наступна новина «Звинувачення лісівників у контрабанді лісу надумані», – Бондар
Останні новини
Схожі новини