В українській святині панує російський дух, – митрополит Михаїл про Почаївську лавру

В українській святині панує російський дух, – митрополит Михаїл про Почаївську лавру
Митрополит Луцький та Волинський Михаїл у Почаївській лаврі (фото із сайту «СПЖ»)

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл 9 січня побував у Свято-Успенській Почаївській лаврі, що підпорядковується УПЦ Московського патріархату. Заходив туди послухати колядки, а також тому, що вважає: бувати у святинях і вшановувати їх – це нормально для православної людини .

Про це із посиланням на пресслужбу Волинської єпархії ПЦУ пише ІА ВолиньPost.

Інформація про візит владики Михаїла до цієї лаври викликала бурхливе обговорення у соцмережах.

У єпархії зауважили, що священнослужитель родом із села Лосятин, що поруч із Почаєвом. Тут живуть його родичі, а сам він колись був послушником у лаврі. Тож метою поїздки на Тернопільщину був, насамперед, візит до рідних.

Разом з тим, у єпархії зауважують, що 9 січня митрополит справді заходив у лавру послухати колядки.

«Ніяких речей тут не купував, свічок у тому числі. Прийшов не до монахів Московського патріархату. Взагалі, коли православному трапляється бувати в Почаєві, то зайти і вшанувати святині – це нормально й ніякої сенсації в цьому нема.

В останні роки, коли владика Михаїл мав можливість, приходив слухати різдвяні концерти. Цьогоріч звернув увагу на збільшення кількості російських піснеспівів, що виглядають колядками. Це неприємно вражає і свідчить про панування російського духу в цій українській святині», – йдеться у відповіді пресслужби Волинської єпархії ПЦУ.

Додають, що у Православній церкві України владика Михаїл також є головою синодальної комісії у справах монастирів та чернецтва.

«А лавра – це монастир. Тож владику і з цієї точки зору цікавить її життя, як проходять ремонтні роботи, як співають хори тощо. Бо переконаний: лавра належить усьому українському народові, а в конфесійному значенні в майбутньому належатиме ПЦУ. Прийде час, владика служитиме там літургію», – переконані у єпархії.

Читати також: «Нарешті ви відкинули московське». У луцькому соборі вперше святкують Різдво 25 грудня


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Монатик виступить на російській «Пісні року 2020»
Наступна новина Волинський ексберкутівець отримав керівну посаду в Нацгвардії РФ у Севастополі
Останні новини
Схожі новини