В УПЦ МП назвали закон про перехід парафій в нову церкву «рейдерським»

В УПЦ МП назвали закон про перехід парафій в нову церкву «рейдерським»
Фото ілюстративне (джерело: golos.ua)

В УПЦ МП заявили, що прийнятий Верховною Радою закон про зміну релігійними громадами підпорядкованості є рейдерським і націлений на «наповнення однієї релігійної громади».

Про це йдеться в заяві на сайті УПЦ МП.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про порядок переходу до нової церкви. Документ регламентує перехід релігійних громад з підпорядкування однієї церкви до іншої. Тим самим в Україні врегулювали питання переходу церков Московського патріархату до Православної церкви України.

В УПЦ МП таке рішення Верховної Ради розкритикували. Так, протоієрей Олександр Бахов заявив, що «під приводом, полегшенням зміни підпорядкованості і нібито поліпшенням процедури реєстрації статутів релігійних громад, народні депутати намагаються ввести масову перереєстрацію статутів усіх релігійних організацій в Україні протягом року».

Він додав, що прийнятий парламентом закон націлений виключно на «задоволення і наповнення однієї релігійної громади».

Читати також: У селі на Волині громада храму проголосувала за перехід в ПЦУ. ФОТО

«Як ми бачимо, спроба запропонувати механізм для зміни підпорядкованості перетворюється в зайве адміністрування та ускладнення процедури реєстрації статутів релігійних організацій», - сказав він.

У повідомленні вказується, що, згідно із законопроектом, для прийняття рішення про перехід досить 2/3 голосів членів громади, однак терміну «самоідентифікація» в новому проекті немає, а визначення критеріїв для членства людей у громадах залишається за самими релігійними громадами.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Засуджений давав хабара працівнику Маневицької виправної колонії
Наступна новина Арсен Мірзоян дасть концерт у Луцьку, щоб врятувати хлопчика, який народився без ока
Останні новини
Схожі новини