В УПЦ МП заборонили служити священику з Волині, який «пішов у розкол і передумав каятися»

В УПЦ МП заборонили служити священику з Волині, який «пішов у розкол і передумав каятися»
Фото ілюстративне

На Волині у селі Раків Ліс Камінь-Каширського району відбулися збори територіальної громади, на яких у парафії заявили про  приєднання до ПЦУ. Релігійну громаду підтримав  місцевий священик Миколай Смолярчук.

22 лютого 2019 року керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл разом з духовенством єпархії відвідав парафію у селі Раків Ліс,  де владика звершив молебень на порозі Свято-Благовіщенського храму разом з прихожанами, котрі залишаються вірними УПЦ МП, – повідомляють в прес-службі Волинської єпархії УПЦ МП.

«На жаль, одним з тих, хто виступив разом з ініціативною групою, був вже колишній настоятель храму протоієрей Миколай Смолярчук. 17 лютого у селі відбулись збори територіальної громади, на котрих, втім, не вдалося адекватно порахувати кількість прихильників «переходу» та тих, хто лишається в УПЦ. Незважаючи на відсутність достовірних даних, у ПЦУ вже видали указ, згідно з яким протоієрея Миколая Смолярчука «призначили» на цей приход у якості настоятеля від нової церковної структури», – йдеться у повідомленні.

«Значна кількість віруючих відмовилась йти у розкол разом з ним, як і другий клірик цього приходу протоієрей Ростислав Сіжук. Хоча на зборах священиків Камінь-Каширського району, що відбулись 21 лютого, протоієрей Миколай покаявся у своїх намірах, наступного дня він зателефонував правлячому архієрею та повідомив, що передумав каятись і залишається у ПЦУ»,  – зазначають в УПЦ МП,

«22 лютого після молебню на церковному порозі був зачитаний указ про призначення настоятелем громади УПЦ МП  протоієрея Ростислава. Настоятелю храму Миколаю Смолярчуку за порушення присяги священика забороненили  служіння», – йдеться у повідомленні. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Унікальне відео: змоделювали майбутній ЖК «Струмочок» під Луцьком
Наступна новина Похід до священика та шарпанина під церквою: що насправді відбулось у Жидичині. РЕПОРТАЖ
Останні новини
Схожі новини