Вакцина AstraZeneca має надійти в Україну протягом 20-22 лютого, - МОЗ

Вакцина AstraZeneca має надійти в Україну протягом 20-22 лютого, - МОЗ
Фото ілюстративне

Міністерство охорони здоров'я очікує постачання вакцини від COVID-19 компанії AstraZeneca протягом 20-22 лютого.

Про це заявив керівник експертної групи з питань імунопрофілактики МОЗ Сергій Литовка під час брифінгу на тренінгу для навчання мобільних бригад у межах першої хвилі вакцинації від COVID-19, пише Громадське.

З його слів, компанія-постачальник обіцяла, що вакцина надійде 18-25 лютого. МОЗ не впливає повністю на надходження вакцини.

Тренінги з вакцинації

У столиці 17-18 лютого пройшов національний тренінг «Постачання вакцин, логістика та холодний ланцюг». Його відвідали представники регіонів, які відповідатимуть за перевезення вакцини.

Також проведуть 8 тренінгів з навчання персоналу для проведення вакцинації. Готують 30-50 бригад, які потім можуть на місцях проводити тренінги для інших.

«Медсестр не тренують, як робити щеплення. Їх вчать, як працювати саме з цією вакциною, як використовувати флакони з цим продуктом, скільки розчину необхідно брати саме з цього флакону», — заявив представник ВООЗ та голова бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лікарням за вакцинацію людей від COVID-19 будуть доплачувати
Наступна новина Майстер-клас від Артема Федецького: у Луцьку проведуть інклюзивне тренування з футболу
Останні новини
Схожі новини