«Важко просто знижувати тарифи», - представник Зеленського в Кабміні

«Важко просто знижувати тарифи», - представник Зеленського в Кабміні
Представник президента у Кабінеті міністрів Андрій Герус. Фото РБК-Україна

Представник президента у Кабміні, волинянин Андрій Герус сказав, що проблему високих тарифів потрібно вирішувати «збільшенням доходів українців».

Про це він розповів в інтерв’ю «РБК-Україна».

«Тарифи на щось можуть знижуватися. На газ за останні три місяці вони знизилися на 21%, можливо в серпні вони ще знизяться. На щось вони можуть підвищуватися. Ми розуміємо, що коли є інфляція, то важко тарифи просто знижувати. Але, розуміючи гостроту цієї проблеми, вирішувати її потрібно якраз через збільшення доходів українців. Для цього потрібне ріст економіки, наповнення бюджету, а це можливо завдяки новим масштабним інвестиціям, для чого у свою чергу дуже важливим є верховенство права», – розповів посадовець.

Водночас він зауважив, що у липні ціни на елеткроенергію зросли на 25% і це найбільше одноразове зростання ціни на електроенергію за останні 25 років.

«Ми зараз шукаємо способи, як це здорожчання електроенергії можна частково відмотати назад. Від сьогоднішнього рівня ціну електроенергії можна зменшити, на мою думку, мінімум на 10%. Ніяких пільг ні для кого, але ціна має бути справедливою, щоби не збиралася додаткова рента, яка потім певним монополіям іде у вигляді надприбутків. Спілкуємося із експертами USAID, міністерством і НКРЕКП. Думаю, що найближчим часом вийдемо на рішення», – сказав Андрій Герус.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі-Волинському відгуляли День міста
Наступна новина У «Карабасі Барабасі» – акція на світле пиво
Останні новини
Схожі новини