У Володимирі-Волинському відгуляли День міста

У Володимирі-Волинському відгуляли День міста

У Володимирі-Волинському відзначили 1031-у річницю від заснування міста. З нагоди свята у місті організували низку заходів.

Провели офіційні урочистості

Міський голова Петро Саганюк та представники делегацій з України, Польщі, Німеччини привітали громадян з нагоди свята, інформують у Володимир-Волинській міській раді.

Біля історичного музею становили сцену. Виступили Петро Саганюк. Він, зокрема,  нагородив працівників освіти, культури, медицини, військовослужбовців, громадських активістів. Під час заходу оголосили пpо пpисвоєння звання Почесного гpомадянина міста знаменитому «волинському Фаберже» Анатолію Бойку та вpучили йому відповідну нагоpоду.

З вітальним словом до містян звеpнулися пpедставники місцевої, обласної влади та наpодний депутат Ігор Гузь. Зокрема, привітати володимир-волинців прибули виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, тимчасовий виконувач обов’язків виконавчого директора Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Мар’яна Конончук, виконувач обов’язків голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Киричук, Пьотр Матусяк – консул Республіки Польща у місті Луцьк, Роман Ющук – міський голова Любомля, делегації міст Дубно, Нововолинська, Луцька, Коростеня, делегації з Польщі (міст Ленчиця, Кентшин та повіту), які очолювали Агата Шкоп, Ричард Нєдзьолка, Міхал Кохановскі, а також із Німеччини (місто Цвікау), яку очолив Свен Дітріх. Приєдналася до вітань Казмірчук Віра Євстафіївна – доктор медичних наук, професор, директор інституту імунології та алергології НМУ ім. Богомольця.

Оновили інсталяцію «Я люблю Володимир-Волинський»

28-го липня у Володимирі-Волинському презентували оновлену інсталяцію “Я люблю Володимир-Волинський”, пише Буг.

Встановили конструкцію за кошти державного бюджету, які надійшли за сприяння народного депутата Ігоря Гузя.

Раніше пройшло обговорення щодо того, як має виглядати інсталяція. На розгляд громадськості представили проекти двох місцевих авторів – художника Івана Сакуляка та архітектора Андрія Гнатюка. В підсумку обрали проект Івана Сакуляки.

Особливість оновленої інсталяції полягає в тому, що в неї вмонтовані понад 200 діодів, які вночі підсвічують літери.

У день презентації біля інсталяції підвели підсумки конкурсу серед кращих відео-зізнань у любові до міста Володимира-Волинського. Переможницею конкурсу стала Анастасія Шумакович, яка отримала за свої старання подарунковий сертифікат від магазину КПІ.

Влаштували свято для дітей

На святі виступали учасники конкурсу «Веселі нотки», колектив сучасного естрадного танцю «Тіп-Топ». Для діток організували казкове містечко, парад дитячих візочків, перегони на гіроскутерах, майстер-клас танцювальної фітнес-програми «Zumba», дефіле дітей у шкільній формі з рюкзаками.

Дітлахів упродовж дня розважали живі статуї та ходулісти театру “Галатея” з міста Рівного. Також відбулося нагородження переможців конкурсу дитячих малюнків.

Виступали ансамбль бального танцю “Колорит”, вихованці секції художньої гімнастики ДЮСШ, солісти ансамблю сучасного бального танцю “Стар-Лайт” Роман Боярчук та Ярина Шуляр, зразковий ансамбль народного танцю “Веселка”, народна студія вокального співу “Лодомир”, Курило Ярослав, вокальна група під керівництвом Людмили Бражнікової.

Виступив срібний призер шоу «Голос. Діти» Ярослав Карпук

Ярослав Карпук виконав 6 музичних композицій, а після його виступу біля сцени зібралися близько сотні охочих побачити, почути та сфотографуватися із зіркою шоу на «1+1».

Змагалися у грі Бочча

Змагання з Бочча за участі спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату провели з нагоди відзначення Дня міста. Змагалися 22 учасники з Волині та Рівненщини.

У результаті перше загальнокомандне місце посіла команда Рівненської області, друге – команда “Добродія в дії-2” (Ковель) і третє – команда “Добродія в дії-1” (Ковель).

Бочча – це рухлива гра, що входить до переліку паралімпійських видів спорту для людей з інвалідністю, з набором м’ячів синього, червоного і білого кольору.

Провели фестиваль вуличної музики

Дійство проходило відразу на чотирьох майданчиках: сквері біля вулиці Небесної Сотні, Креативній галявині, біля “Кави Авеню” та біля торгового центру «Роксолана».

Свято вуличної музики розпочалося мелодіями авторських пісень та виконанням відомих українських та зарубіжних творів. Учасники фестивалю демонстрували власну майстерність у різних напрямах музичного мистецтва. Вони просто неба виконували композиції різних жанрів.

Мешканцям міста дарували хороший настрій ансамбль ДМШ “Секвенція”, Олександра Костюк, Анжела Кулик, Божена Борбелюк, Остап Потурай, Дмитро Пасось, Вікторія Савчук, Дмитро Ващук, гурти “Рибонька”, “Greeback”, “Spark”, духовий оркестр “Арсен”, Тетяна Ткачук (поезія).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Зеленського заявили, що заберуть собі усі міністерські крісла
Наступна новина «Важко просто знижувати тарифи», - представник Зеленського в Кабміні
Останні новини
Схожі новини