Вчені спростували ефективність цих популярних дієт

Вчені спростували ефективність цих популярних дієт

Американські науковці провели тривале дослідження одних із найбільш популярних дієт, порівнявши їх ефективність, – пише Радіо Максимум

Сьогодні все більшої популярності набираються низьковуглеводні дієти, посуваючи з лідерських позицій дієти із малим вмістом жирів. Однак чи справді вони настільки ефективні?

На це питання відповіли науковці зі Стенфордського університету, які провели експеримент за участю 600 осіб упродовж 21 місяця.

Всі вони дотримувались однієї з цих дієт, однак втратили у середньому близько 6 кілограмів. Тобто кардинальні зміни у раціоні не дали якогось яскраво вираженого результату на двох дієтах.

«Ми всі чули історіє, як друзі худли на таких дієтах, однак це спрацьовувало не з усіма. Це тому, що ми всі дуже різні, і ми лише починаємо розуміти причини цього різноманіття. Може, ми не повинні питати, яка найкраща дієта, але яка найкраща для кого?» – зазначає автор дослідження Крістофер Гарднер.

Він також додав, що експеримент дав зрозуміти не лише те, що підхід до стилю харчування повинен бути індивідуальним, а й те, що варто більше уваги приділяти тому, що ви їсте. І не варто піддаватися модній течії дієт, які можуть не принести користі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Посадовець заявив, що збільшення цін на рекламу в Луцьку буде мати позитивні наслідки
Наступна новина Хтось хоче залякати актив у Рівному, - журналістка «Четвертої влади» про підпал редакції
Останні новини
Схожі новини