Хтось хоче залякати актив у Рівному, - журналістка «Четвертої влади» про підпал редакції

Хтось хоче залякати актив у Рівному, - журналістка «Четвертої влади» про підпал редакції

 

Журналістка видання розслідувань на Волині та Рівненщині «Четвертої влади» Анна Калаур повідомила у коментарі «Першому» подробиці підпалу офісу інтернет-видання «Четверта влада».

Нагадаємо, вчора, 22 лютого у Рівному підпалили офіс інтернет-видання «Четверта влада».

«Я була в навушниках, працювала над розшифровкою, коли син колеги повідомив, що хтось підпалив щось на першому поверсі. Це було близько сьомої вечора. Був скрип, звук ніби розбитого скла, щось вибухнуло, – розповідає журналістка та додає:

– Я зрозуміла, що все кепсько, коли зі стелі посипалося. Далі дим, погасло світло. Через те, що я сиділа з ноутбуком на руках і було багато дротів, я вийшла пізніше за всіх. Ще була думка забрати техніку, але все позаплутувалось, я тільки закрила ноута. Ми всі були перелякані. Дим їдкий, нічого не видно».

Анна Калаур пригадує, що коли бігла з водою з будинку, що поруч, бачила, як вогонь бив по вікнах.

Першим кинувся гасити полум’я її колега, який проходить у редакції «Четвертої влади» практику. А сама дівчина викликала поліцію і рятувальників. Пожежу гасили всією редакцією спільними зусиллями.

«Як уже тепер відомо, нам підкинули дві пляшки з сумішшю бензину і ще якоїсь речовини, облили частину кімнати, де знаходились роутери. Такої кількості суміші, зі слів рятувальників, вистачило щоб згоріла вся будівля. Це зробив якийсь гопник без маски, він навіть запитав у сина моєї колеги, хто він такий і тоді втік. Тож ми маємо фоторобот», – додає журналістка. 

Підпал редакції колектив «Четветої влади» пов`язує зі своєю журналістською діяльністю. Адже всього лише тиждень тому невідомі пограбували фірму, яка надавала виданню послуги з хостингу.

«Напередодні в такий же спосіб підпалили квартиру родичів журналіста Юрія Дюга, вночі вкрали ноутбуки наших колег з ГО «Екоклуб». Ці події можуть бути пов`язані. Хтось хоче залякати актив у Рівному.

А здогадок, кому це потрібно, дуже багато, адже ми робили розслідування і про незаконні новобудови, земельні оборудки, про бурштин, про непрозорі тендери, про домагання, про хабарництво у закладах освіти і так далі. Тобто чимало багатих і впливових людей могли все влаштувати.

Я вважаю, що це все – відгомін безкарності. Злочини проти журналістів не розслідують і тому нападники не бояться вибивати мікрофони, залякувати. Правоохоронці мають особливо ретельно і відповідально розслідувати цей випадок», – каже Анна Калаур. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вчені спростували ефективність цих популярних дієт
Наступна новина У соцмережах висміяли реалізацію проекту Hyperloop в Україні. ФОТО
Останні новини
Схожі новини