Вчора окупанти вдарили ракетами по Львівщині. Що відомо про наслідки

Вчора окупанти вдарили ракетами по Львівщині. Що відомо про наслідки
Фото зі сторінки голови Львівської ОВА Максима Козицького

Напередодні ввечері, 3 травня, стратегічні бомбардувальники росії Ту-95 або ж Ту-160 завдали ракетного удару по Львівщині. За попередньою інформацією, зі шести крилатих ракет сили ППО збили над Львівщиною дві. Три влучили в електричні підстанції у Львівській області. Одна – в електричну підстанцію на Закарпатті.

Про це повідомив голова Львівсьвої ОВА Максим Козицький. 

На щастя, загиблих внаслідок удару, немає. Є двоє постраждалих, вони перебували неподалік від місць вибухів. Стан – легкий. Їм надають усю необхідну медичну допомогу.

В 58-річного постраждалого тупа травма грудної клітки. Чоловік із Закарпатської області, працює водієм. У 24-річного хлопця мінно-вибухові уламкові поранення лівого стегна та лівої руки. Провели операцію та видалили осколки. Потрібна ще як мінімум одна операція, щоб видалити осколки на інших ділянках.

Трьом електричним підстанціям у Львові завдали суттєвих пошкоджень.

Удари були критичними. Станом на зараз є затримка у русі потягів. Частково рух відновили.

«Понад 85 тисяч домогосподарств та понад 12 населених пунктів повністю були знеструмлені. Ще 5 населених пунктів – частково. Приблизно 250 тисяч людей залишились без електропостачання. Станом на ранок 630 домогосподарств залишаються без електроенергії. Працюємо над ліквідацією наслідків удару. Це був цілеспрямований удар по ланцюжках постачання.

 Для гасіння пожежі задіяли 130 надзвичайників та 30 одиниць техніки. Пожежі загасили на усіх пошкоджених об‘єктах. Дякую воїнам ПвК «Захід», які роблять надможливе, щоб вберегти нас від загроз з повітря. Дякую також працівникам ДСНС, Львівобленерго та Укрзалізниці, які оперативно ліквідовують наслідки ударів і працюють над відновленням електропостачання у житлових районах міста», – зазначив Козицький. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Військові капелани Волині просять про допомогу, аби привезти тіла загиблих Героїв
Наступна новина Росіяни готуються провести «парад» у зруйнованому Маріуполі, – ГУР
Останні новини
Схожі новини