Ведмедям не до сну. Як зимують мешканці Луцького зоопарку

Ведмедям не до сну. Як зимують мешканці Луцького зоопарку
Ведмідь із Луцького зоопарку

Аномальна зима внесла свої корективи у життя тварин, які мешкають у Луцькому зоопарку. Так ведмеді не впали у сплячку, а примати лише радіють теплій погоді, бо можуть не сидіти у приміщеннях, як зазвичай узимку.

Як розповіла директорка зоопарку Людмила Денисенко, барлоги на зиму для ведмедів, як і годиться, готували. Та й самі тварини накопичували жир, йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Зважаючи на плюсову температуру і на погожі дні, у тварин завжди є вибір: чи лишатися у берлозі, чи виходити на прогулянку. Молодші ведмеді однозначно вибирають прогулянку», – розповіла директорка.

Втім найстарша пара ведмедів, яким уже 28 та 30 років, відповідно до давньої звички таки впали у сплячку. Хоч вона й не така міцна, як у холодні зими.

У сплячку тварини впадають тому, що взимку просто знайти їжу вкрай важко. Оскільки у зоопарку ведмедям завше є що їсти й пити, вони звикають до таких умов. Тому відсутність тривалого зимового сну для них – не проблема.

Теплі дні лише на користь приматам. Адже в холодну пору вони зазвичай перебувають у зимових приміщеннях. Прогулянки можливі хіба в кінці березня.

Втім цьогоріч мавпочки можуть до схочу бути на вигульних майданчиках, незалежно від календарного місяця.

Читати також: Луцькому зоопарку можуть передати тварин із Національного цирку України

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Призначили нового генерального директора Володимир-Волинської птахофабрики
Наступна новина «Дзвонять і просять по мільйону штук». З луцьких аптек зникли медичні маски
Останні новини
Схожі новини