«Велике будівництво» у медзакладах Волині. Які лікарні потрапили у програму

«Велике будівництво» у медзакладах Волині. Які лікарні потрапили у програму
Фото ілюстративне

У рамках Національної програми «Велике будівництво» до кінця року добудують сучасні приймальні відділення в усіх опорних лікарнях Волинського госпітального округу.

Згідно концепції Уряду, на кожен опорний медзаклад із державного бюджету виділять 7 мільйонів гривень, повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

За ці кошти можна добудувати, реконструювати або зробити капітальний ремонт у приймальних відділеннях, які повинні відповідати затвердженим вимогам та мати стандартний зовнішній вигляд.

Для цього у Міністерстві охорони здоров'я України розробили брендбук, на який орієнтуватимуться виконавці будівельних робіт по усій Україні.

Нагадаємо, на Волині опорними стануть сім лікарень. Це – Волинська обласна клінічна лікарня, Луцька міська клінічна лікарня, Ковельське міжрайонне тероб’єднання, Нововолинська міська, Любомльська, Ратнівська і Камінь-Каширська центральні районні лікарні.

Які лікарні потрапили у перелік

- комунальне підприємство «Волинська обласна клінічна лікарня» Волинської обласної ради (715 ліжок);
- комунальне некомерційне підприємство «Камінь-Каширська центральна районна лікарня» (236 ліжок);
- комунальне підприємство «Луцька міська клінічна лікарня» (650 ліжок);
- комунальне некомерційне підприємство «Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» Ковельської міської ради (390 ліжок);
- комунальне некомерційне підприємство «Любомльське територіальне медичне об’єднання Любомльської районної ради» (130 ліжок);
- комунальне некомерційне підприємство «Нововолинська центральна міська лікарня» (300 ліжок;
- комунальне некомерційне підприємство «Ратнівська центральна районна лікарня» Ратнівської районної ради (188 ліжок).

Якими мають стати лікарні

Згідно брендбуку міністерства, фасади усіх приймальних відділень будуть ідентичними щодо кольорової гами та матимуть типову вивіску «Відділення екстреної медичної допомоги».

За задумом урядовців, приймальні відділення мали б мати три входи: в’їзд для автотранспорту ШМД через павільйон або критий навіс, вхід для планових хворих та вхід в окремий бокс для пацієнтів з ознаками інфекційної хвороби.

У приймальному відділенні рекомендують облаштувати рецепцію, консультативно-оглядові приміщення, місця для очікування пацієнтів та супроводжуючих, вбиральні.

У діагностичному блоці передбачають обладнання лабораторії термінових аналізів, оснащення кабінетів необхідним сучасним діагностичним обладнанням та створення усіх умов для проведення успішних реанімаційних заходів.

Завершити усі будівельні роботи планують до кінця жовтня 2020 року.

Нагадаємо, раніше повідомили, які освітні заклади Волині потрапили в програму «Велике будівництво».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пісні, танці і селфі із зіркою. До луцьких школярів приїжджала співачка Світлана Тарабарова
Наступна новина Палиця працюватиме віцепрем'єром в уряді Тігіпка , – ЗМІ
Останні новини
Схожі новини