Засідання луцького виборчкому у справі «депутатів-відкликанців» знову не відбулося

Засідання луцького виборчкому у справі «депутатів-відкликанців» знову не відбулося

У Луцьку 2 червня вкотре не змогли провести засідання міської виборчої комісії, одне з питань порядку денного якого стосувалося ухвалення рішення щодо відкликання депутатів. Причина – відсутність кворуму.

Усього на засідання прийшли 6 з 18 членів комісії. Для ухвалення ж рішень необхідно було б хоча б 10 голосів, пише видання ВолиньPost.

Голова комісії Леонід Будцев розповів, що повідомив про засідання усіх членів комісії. Хтось, за його інформацією, не прийшов через сімейні обставини, ще хтось – через хворобу, причина відсутності декого з членів комісії невідома.

Станом на 09:25 присутніми було лише 6 членів комісії.

Нагадаємо, що на початку травня оприлюднили нову і очевидно остаточну судову постанову. А саме – Верховний суд України визнав протиправним та скасував рішення Луцької ТВК, Волинського окружного та Львівського адміністративного судів і зобов’язав відновити процедуру щодо відкликання 5 міських депутатів: Євгена Ткачука, Сергія Були, Констянина Петрочука, Аркадія Соломатіна, Олександра Козлюка.

Проте виборчком вже вкотре не може зібратися на засідання, 31 травня засідання виборчкому саботували представники Опозиційного блоку.

Нагадаємо, що у 2017 році у Луцьку розпочався процес збору підписів щодо відкликання 5-ти депутатів міськради, що після смерті Миколи Романюка змінили свої політичні вподобання. Тоді за відкликання підписалося 15 тисяч лучан.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські фельдшери перемогли у всеукраїнському «медичному ралі». ФОТО.
Наступна новина Як луцька Нацгвардія святкувала 24-у річницю. ФОТО
Останні новини
Схожі новини