Близько 600 людей загинуло через авіаудар рф по Драмтеатру в Маріуполі — розслідування

Близько 600 людей загинуло через авіаудар рф по Драмтеатру в Маріуполі — розслідування

Кількість загиблих внаслідок авіаудару російської армії по маріупольському Драмтеатру 16 березня є вдвічі більшою за ту, що надала українська влада: замість 300 осіб йдеться вже про щонайменше 600 загиблих. 

Про це пише Суспільне з посиланням на розслідування Associated Press. 

За даними видання, у день бомбардування в середині Драмтеатру знаходилось близько 1000 людей, тоді як врятувались близько 200 — це люди, які виходили через головний вихід або один бічний вхід, адже інша сторона будівлі була вщент зруйнована. Ще близько сотні людей загинуло на польовій кухні на вулиці. Загалом будівля на момент удару була повністю заповнена, приблизно з однією людиною на кожні 3 квадратних метри вільного простору в кімнатах і коридорах.

Зазначається також, що кількість тіл, що знайшли на території театру може не дорівнювати реальній кількості жертв: тіла могли бути або розпорошені в пил, або вивезені росіянами. Деякі уламки також були вивезені. 

У свому розслідуванні AP користувалось планами поверхів театру, фотографіями та відео, а також коментарями експертів та 23 очевидців, які змогли вижити 16 березня в Маріуполі.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мер Конотопа заборонив діяльність церков «московського» патріархату
Наступна новина 60 добровольців долучилися до навчань на рятувальників у Луцьку. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини