Від початку російської агресії Україна та РФ розірвали або призупинили 44 договори

Від початку  російської агресії Україна та РФ розірвали або призупинили 44 договори

Йдеться про один міждержавний, 25 міжурядових та 18 міжвідомчих договорів.

Про це з посиланням на слова заступниці міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олени Зеркаль пише Інтерфакс-Україна.

«До 2014 року Україна і РФ уклали 451 міжнародний договір. Після початку збройної агресії ми почали інвентаризацію правової бази двосторонніх відносин з Росією... Станом на квітень 2018 року по нашим даним було виконано всі необхідні внутрішньодержавні процедури і прийнято рішення про призупинення або зупинення дії одного міждержавного договору, 25 міжурядових договорів (20 з ініціативи України, 5 – Росії), 18 міжвідомчих договорів», – повідомила вона.

Разом з цим заступниця міністра повідомила, що для зменшення кількості угод, за якими Україна не має зацікавлення в їхньому продовженні було докладено всі можливі зусилля.

Зеркаль додала, що позиція МЗС щодо договору про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ полягає в недоцільності продовження такого договору.

У програмі були зазначені цілі й засоби розвитку російсько-українського економічного співробітництва, його основні напрями та пріоритетні галузі, а також очікувані результати.

Разом з цим документ розглядав довгострокові перспективи співпраці України та РФ як рівноправних незалежних держав-партнерів.

Незважаючи на вищесказане, товарообіг між Україною та Росією зріс: імпорт з Росії збільшився на 40%, експорт в Росію – на 10%.

Фото: ілюстративне, джерело: evropaelire.org


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили, чим будуть годувати пасажирів «Укрзалізниці»
Наступна новина ОТГ на Волині обрала законний шлях до розширення меж. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини