Відділи митного оформлення «Ягодина» та «Устилуга» отримали новенькі моноблоки та комп’ютери

Відділи митного оформлення «Ягодина» та «Устилуга» отримали новенькі моноблоки та комп’ютери

Наприкінці минулого року Волинська митниця отримала від Державної фіскальної служби 23 моноблоки та 168 персональних комп’ютерів у комплектах для модернізації процесів митного контролю.

Нині уся техніка встановлена з відповідним програмним забезпеченням на робочих місцях інспекторів митниці.

Про це повідмоляє прес-служба ДФС області. 

При цьому під час її розподілу між митними постами особливо посилили пункти пропуску на українсько-польській ділянці кордону. Відділи митного оформлення «Ягодина» та «Устилуга» отримали новенькі моноблоки у повному обсязі та третину персональних комп’ютерів, що підлягали розподілу.

Читати також: ДФС буде виконувати закон, незважаючи на акції протесту на «Ягодині», - Кривіцький

Посилена увага до ділянки кордону в Європейському напрямку в тому числі пов’язана з процесами автоматизації митного оформлення і митного контролю, які впроваджуються у 2018 році на Волинській митниці.

«Електронне декларування, Єдине вікно, спрощення операцій та преференції для експортерів через сертифікати EUR.1… Митниця завжди була в авангарді технологічних новацій та сучасних європейських практик. А це вимагає відповідного технічного оснащення», - пояснює начальник митниці Віктор Кривіцький.

Читати також: Головний митник Волині Віктор Кривіцький розповів, хто замовив його арешт

Крім того, каже посадовець, переваги автоматизації митного контролю полягають у прискоренні процедур, відтак зменшенні черг. А ще - в усуненні суб’єктивних факторів під час взаємодії між митницею, декларантами, громадянами та контролюючими органами.

«Рішуче і неухильно наголошую на впровадженні цього системного запобіжника саме там, де найбільша ділова активність учасників ЗЕД», - підкреслює Віктор Кривіцький.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани звертаються до Президента з проханням розібратися зі смородом у місті
Наступна новина Після зливи у Луцьку затопило один із районів. ФОТО
Останні новини
Схожі новини