Відкати на «Великому будівництві» на Волині: затриманим посадовцям повідомили про підозру

Відкати на «Великому будівництві» на Волині: затриманим посадовцям повідомили про підозру

Заступникам директора ДП «Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області» повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди. 

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної прокуратури.

Нагадаємо, 16 листопада 2020 року двох заступників директора ДП «Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області» викрили під час одержання від суб’єкта господарювання неправомірної вигоди в сумі 25 тисяч гривень.

«Слідство встановило, що посадовці налагодили схему одержання від підприємців «відкатів» у розмірі 20 % від вартості виконаних за договорами підряду робіт зі встановлення систем відеоспостереження на об’єктах будівництва та автодорогах на території Волинської області», – кажуть у прокуратурі.

Та додають, що договори укладалися лиш із тими суб’єктами господарювання, які погоджувалися на такі умови «співпраці».

Задокументували два епізоди одержання посадовцями неправомірної вигоди, загальна сума якої становить 48 тисяч гривень.

Під час обшуків у фігурантів провадження та інших осіб, чия причетність до вчинення цього злочину встановлюється, вилучили гроші в сумі 130000 гривень, 2800 доларів США та 1600 євро, печатки семи підприємств, чорнові записи, травматичний пістолет, ніж, набої до гладкоствольної рушниці, комп’ютерну техніку, системи відеоспостереження й мобільні телефони.

«Обом затриманим згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України посадовцям повідомили про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст. 368 КК України)», – розповіли у прокуратурі.

Прокурори наполягатимуть на обранні їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відстороненні від займаних посад.

Викриття посадовців – спільна робота прокурорів, Управління стратегічних розслідувань у Волинській області та Головного управління Національної поліції в області, зауважують у прокуратурі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу в Україні виявили 12,5 тисячі людей, хворих на COVID-19
Наступна новина В Україні споживання деяких антибіотиків зросло у 40 разів, – Ляшко
Останні новини
Схожі новини