Відкриття ковідного госпіталю абсурдне, – працівники Луцького пологового

Відкриття ковідного госпіталю абсурдне, – працівники Луцького пологового

Колектив Луцького клінічного пологового будинку виступив проти переобладнання одного з корпусів під інфекційний шпиталь для хворих на COVID-19.

Про це медпрацівники повідомили на сторінці закладу у фейсбуці.

«Ви можливо вже читали, що у суботу 10.10.2020 на територію Пологового будинку приїхали фури з ліжками, з’явилися представники влади і поставили нас перед фактом, що тут буде інфекційний шпиталь для COVID хворих БЕЗ ЗГОДИ НА ТЕ ЖИТЕЛІВ МІСТА І КОЛЕКТИВУ ЗАКЛАДУ. Колектив установи стурбований тим, що місто втратить установу з великою історією, де зародилося акушерство та УЗД на Волині.

Ми одні з перших хто не відмовляв COVID-хворим вагітним, хто з самого початку надавав і надає їм допомогу, наражаючи себе на небезпеку і фактично ЄДИНІ в області, хто має досвід ведення вагітних з COVID інфекцією. Ми знаємо ситуацію з COVID-19 в регіоні і вважаємо абсурдним і непрофесійним рішення про створення інфекційного шпиталю в центрі міста, в житловому районі ще й на базі пологового, де гуляють мами з візочками, що суперечить всім нормам Епідеміології та Інфекційного контролю, коли є установи більш пристосовані для того(і пустують) з лікарями відповідних спеціальностей!» – йдеться у дописі.

Зазначають, що у всіх обласних центрах України існує по два пологових будинки, отож переобладнани пологовий під інфекційний госпіталь – рішення, на думку працівників, незрозуміле.

«У даних діях ВБАЧАЄМО НЕПРОФЕСІОНАЛІЗМ, УПЕРЕДЖЕНЕ ВІДНОШЕННЯ ТА БАЖАННЯ ЗНИЩИТИ ПЕРСПЕКТИВНУ І ПЕРЕДОВУ УСТАНОВУ В УКРАЇНІ ДЕ ЖІНКИ ОТРИМУЮТЬ БЕЗКОШТОВНУ ДОПОМОГУ», – додають працівники.

«Про заяву нічого не знаю. Я на колектив не впливаю», – директор пологового

«Перший» звернувся за коментарем до головного лікаря Луцького клінічного пологового будинку Михайла Токарчука.

«В мене немає ніяких документів (про відкриття ковідного госпіталю на базі пологового будинку, - ред.). Я не знаю, чиє це рішення. Жодних наказів управління охорони здоров’я я не бачив. Я займаюсь наданням медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, щоб процес був якісним і безперервним», - сказав директор пологового будинку Михайло Токарчук.

Про заяву колективу, опубліковану у Фейсбуці, він сказав, що «не читав її».

«Я – найманий працівник, а майно пологового – на балансі Луцької міської ради. Мені невідомо нічого про зміни. А на колектив я не впливаю. Тут більше 400 працівників. Люди десь збираються… А я забезпечую надання медичної допомоги», - додав посадовець.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині висадили понад гектар дубів та горіхів
Наступна новина Після канікул учні підуть до школи чи почнеться дистанційне навчання? Роз’яснення МОЗ
Останні новини
Схожі новини