«Це чергова спокуса диявола» – священик про «заборону» підписувати декларації з лікарями

«Це чергова спокуса диявола» – священик про «заборону» підписувати декларації з лікарями
Фото ілюстративне. Джерело: Народна Правда

Православна церква не забороняє вірянам обробку персональних даних, тому вони без проблем можуть укладати декларації з лікарями, – заявив клірик Храму Всіх Святих Землі Волинської (УПЦ МП) Андрій Нікітич.

Нагадаємо, за інформацією голови Ратнівської райдержадміністрації Андрія Харламповича, у Ратнівському районі лише половина жителів підписали декларації із сімейними лікарями та педіатрами. Значна частина людей відмовляється від цього через релігійні переконання: їх насторожує у декларації пункт про обробку персональних даних.

Натомість священик Андрій Нікітич розповів:

«Церква не має заборон стосовно обробки персональних даних. Це вибір конкретно кожної людини. Це просто позиція окремих особистостей, які певною мірою, тільки я не можу зрозуміти якої освіченості, не хочуть давати згоди на обробку персональних даних. Є в кожній речі крайності. Це одна з них, яка, на жаль, є в православ’ї»

За його словами, як серед прихожан, так і серед священиків є різні позиції.

«Взагалі церква говорить, що треба завжди дотримуватись золотої середини. Я сам дотримуюсь її. Я особисто знаю, що деякі священики цього не дотримуються. Вони говорять, що не можна давати дозвіл на обробку персональних даних. Хоча я особисто в цьому нічого поганого не бачу», - пояснив священик.

На його думку, це чергова спокуса диявола, яка всю увагу із духовного життя переключає на проблеми, які насправді не настільки важливі.

Священик також розповів, чи варто відмовлятись від ідентифікаційного коду.

«Це тема, яку проходили ще в 90-х роках. Почалося з того, що дехто почав говорити, що це печать антихриста. Коли постала ця проблема, був зібраний собор церкви, на якому це питання досить детально дослідили зі сторони історичної та богословської. Підняли всі матеріали святих отців, які щось говорили про це», - повідомив Андрій Нікітич.

Таким чином 2002 року винесли постанову, що ідентифікаційний код не є печаттю антихриста і Церква не забороняє його оформлювати.

«Код можна брати. Але деякі люди через переконання і особисте бачення деяких священиків, які йдуть в розбіжності з церквою, дотримуються думки, що код – печать Антихриста. Хоча в Апокаліпсисі говориться, що вона буде явною – на чолі або на правій руці», - пояснив священик.

Він також додав, що ніхто не знає, коли відбудеться прихід Антихриста.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомий блогер показав, «чому не варто їхати до Луцька». ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку наносять розмітку – рух ускладнений. ФОТО
Останні новини
Схожі новини