Через «вказівки священиків» у селах на Волині не підписують декларації з лікарями

Через «вказівки священиків» у селах на Волині не підписують декларації з лікарями
Фото ілюстративне. Джерело: Back Up Your Work

У Ратнівському районі лише половина жителів підписали декларації із сімейними лікарями та педіатрами. Значна частина людей відмовляється від цього через релігійні переконання.

Про це у коментарі «Першому» повідомив голова Ратнівської державної районної адміністрації Андрій Харлампович.

«Є пункт у декларації про обробку персональних даних. Через релігійні переконання чи вказівки священиків люди відмовляються від оформлення декларацій. Частина людей відмовились від ідентифікаційного коду через релігійні переконання, а є ті, які не хочуть вказувати його.

Їхні почуття можна зрозуміти, але є можливість підписання декларацій без використання ідентифікаційних кодів», – розповів посадовець.

Він додав, що у районі дійсно є такі священики, які поширюють інформацію про заборону церквою обробки персональних даних. 

У зв’язку з цим проводитимуть роз’яснювальну роботу. Зокрема 11 жовтня відбудеться нарада із директорами шкіл, щоб ті допомогли активізувати роботу батьків саме щодо оформлення дитячих декларацій.  

«Таких людей багато. Є села, де релігійні громади мають дуже великий вплив. У Ратнівському районі це конкретно Велимченська ОТГ, а також села Жиричі і Гірники», – поінформував Харлампович.

Мова йде про вірян Української Православної Церкви Московського Патріархату, – сказав посадовець. Голова адміністрації наголосив, що також буде говорити з благочинними з цього приводу.

Натомість священик Храму Всіх Святих Землі Волинської Андрій Нікітич розповів, що Церква не забороняє вірянам обробку персональних даних.

Червоним колом обведений пункт, через який люди відмовляються підписувати декларації

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Антоніна Євтодюк про суїциди: «Якщо життя загнало у глухий кут, розвертайтеся!»
Наступна новина «Разом зі мною пасли корів два петлюрівці», - розмова із Сергієм Годлевським. ЛЮДИНА ЧАСУ
Останні новини
Схожі новини