Кожна четверта пара на Волині - безплідна, - гінеколог Валентин Петровський

Кожна четверта пара на Волині - безплідна, - гінеколог Валентин Петровський

Як стверджує волинський гінеколог Валентин Петровський, найголовніші причини безпліддя сьогодні - ранній початок статевого життя та інфекції.

У інтерв’ю для Першого він розповів, що 99 гінекологів зі 100 зараз займаються непліддям. Існує твердження, що неплідний шлюб – це коли пара живе разом протягом двох років і не вагітніє. Проте Валентин Петровський стверджує, що наразі варто говорити швидше про річний термін.

«Як правило у таких випадках повинна бути обстежена ціла сім'я – чоловік і дружина, адже ми на сьогодні маємо 48-50% чоловічого непліддя», – коментує лікар.

Серед основних причин чоловічого непліддя він виділяє простатит, різні інфекції та безладні статеві зв’язки. У жінок – це ранній початок статевого життя та невчасне звернення до лікаря у разі виникнення проблем.

На Волині ситуація невтішна. З власної практики медик стверджує, що кожна четверта пара – неплідна.

«Скажу, що за статистикою, на Волині кожна п'ята пара – неплідна. Зі своєї практики я б навіть сказав, що кожна четверта пара. Ще додав би, до основних причин непліддя у жінок – це вік. Вони спочатку хочуть здобути професію, потім стати твердо на ноги, мати власну квартиру, а вже потім – думати про дітей», – підсумовує Валентин Петровський.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Децентралізація виборів, або Порошенко і регіони
Наступна новина Депутатам вдалося зупинити «інформаційний гвалт» в Олиці
Останні новини
Схожі новини