У Луцьку жінці видалили пухлину, яка містила п'ять літрів рідини

У Луцьку жінці видалили пухлину, яка містила п'ять літрів рідини

У Медичному об'єднанні Луцької міської територіальної громади розповіли про ургентні гінекологічні випадки, з якими звертаються жінки.

Про це йдеться на фейсбуці-сторінці об’єднання.

У відділенні ургентної гінекології Клінічної лікарні лікували пацієнток із такими діагнозами: гематома статевої губи після падіння в басейні, травма статевих губ після падіння з велосипеда, розрив промежини після падіння на арматуру, розрив клітора після падіння з висоти (пацієнтка мила вікно), розрив промежини та перинатальної ділянки від леза комбайна.

Про останній випадок розповідає акушер-гінеколог Святослав Антоненко.

«На нічному чергуванні поступила молода дівчина із травматичним розривом промежини. Жінка збирала картоплю і потрапила під лезо комбайна. Виконали ургентну операцію, зупинивши кровотечу. Зробили все, щоб жінка не залишилась інвалідом. Спільними зусиллями лікаря та пацієнтки завдяки комплексному успішному лікуванню через 14 днів дівчину виписали», – розповідає лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому до Нововолинська їдуть народжувати й оперуватися. Що треба знати про місцеву лікарню

Від нещасних випадків не застрахований ніхто. Проте вкотре акушер-гінекологи наголошують на необхідності регулярного гінекологічного спостереження.

«Нещодавно в наше відділення поступила 50-річна жінка з гострим болем у животі. Не була на огляді у гінеколога 34 роки (!). Зробили ургентну операцію – видалили пухлину яєчника, яка містила 5 літрів рідини й була перекручена. Ні збільшений живіт, ні періодичний біль не заставили жінку звернутися до лікаря, – каже завідувачка відділення ургентної гінекології Алла Воробей, – будьте уважними до свого здоров‘я, але, нагадуємо, що наше відділення, як і вся лікарня, працює цілодобово сім днів на тиждень».

Читайте також: На Волині формують спроможну мережу лікарень


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відкрили простір для ветеранів та їхніх рідних
Наступна новина Прочищення каналізаційних труб у Києві від компанії АСК
Останні новини
Схожі новини