Відомій на Волині блогерці Кохановській вручили підозру за підтримку росії

Відомій на Волині блогерці Кохановській вручили підозру за підтримку росії

СБУ повідомила про підозру блогерці Вікторії Кохановській, яка провокувала сутички і релігійну ворожнечу під час масових акцій у Києво-Печерській лаврі. Крім того, вона публічно заперечувала збройну агресію РФ проти України.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зазначається, що Вікторія Кохановська брала активну участь у провокаціях на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня і на початку квітня 2023 року. Тоді жінка проводила у соцмережах власні відеостріми, в яких підбурювала людей чинити спротив законним діям правоохоронців та ображала релігійні почуття українців.

Крім того, на власній сторінці у Фейсбуці підозрювана заперечувала факти російської агресії й називала війну в Україні «внутрішнім громадянським конфліктом». Також жінка викладала у соцмережі власні псевдопрогнози про «невідворотність» захоплення всієї території України і намагалась дискредитувати українських захисників.

«Надалі деструктивний контент підхоплювали російські телеканали та інтернет-ресурси, які подавали викривлену інформацію як позицію пересічних громадян України», - додали в СБУ.

За даними правоохоронців, під час обшуку у Кохановській було виявлено комп’ютерну техніку, яку вона використовувала у злочинних діях.

Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії рф проти України виражене у представленні її як внутрішнього громадянського конфлікту). Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій Кохановській та обрання їй запобіжного заходу.

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили деталі смертельної аварії в Любешові
Наступна новина На Ковельщині автомобіліст збив мотоцикліста і втік з місця ДТП
Останні новини
Схожі новини