Відомо, що робитимуть зі старовинною садибою на Ярощука

Відомо, що робитимуть зі старовинною садибою на Ярощука

Начальник відділу охорони культурної спадщини Олександр Котис, розповів, що старовинній садибі на вулиці Ярощука не планують надавати статус культурної спадщини. З його слів, це питання проблемне, бо потрібні чималі кошти на його реставрацію.

16 грудня, на власній пресконференції він повідомив, що якщо подивитись на стан будинку, то стає зрозумілим, що «там вже немає, що вносити в список об’єктів культурної спадщини», – пише «Волинь24».

«З одного боку, я розумію, що всім хочеться його внести в список об’єктів культурної спадщини. Але, якщо подивитися на той стан, в якому зараз знаходиться цей будинок, – там вже немає що вносити.Пам’ятка в загрозливому стані, треба її рятувати, швидко шукати гроші на реставрацію. А з огляду на те, що половину будинку розібрано, то це дуже багато коштуватиме. Треба було робити це раніше, звичайно. Зараз можна його внести в перелік, але щодо цього об’єкту – я сумніваюся. Мабуть, ми його втратили вже», – сказав Олександр Котис.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку з'явиться десять нових історичних пам'яток
Наступна новина В Україні з'явились монети присвячені військовим
Останні новини
Схожі новини