Військові плити і хвостовик міни: художниця з Волині перетворює амуніцію на артоб’єкти. ФОТО

Військові плити і хвостовик міни: художниця з Волині перетворює амуніцію на артоб’єкти. ФОТО

Волинська художниця Світлана Солодун перетворює захисні плити з бронежилетів і частини від боєприпасів на артоб’єкти.

Її роботи стали новими експонатами Ковельського історичного музею, – розповіла «Суспільному» головна зберігачка фондів музею Мирослава Мороз.

Зі слів музейниці, на предмети мистецтва мисткиня з Ковеля перетворила відпрацьовану броню, що не придатна для використання військовими. Завдяки такому розпису, говорить Мирослава Мороз, художниця поєднала мистецтво з реальними наслідками російської агресії.

Військові плити і хвостовик мінометної міни калібру 82 мм привіз із передової на Волинь військовослужбовець ЗСУ Владислав Антічев. Їх Світлана Солодун декорувала орнаментами у вигляді стилізованих квітів у вигляді лілій.

Артоб'єкти доповнили тематичну експозицію "Україна незламна". Це оновлена експозиція, яка відтворює хронологію подій від осені 2013 року і до подій сьогодення.

Серед предметів, пов'язаних із вторгненням РФ в Україну – уламки зброї військ РФ, одяг, сухпайки і особисті речі російських військових, відпрацьована зброя та амуніція, а також поштова продукція на військову тематику, які випускає "Укрпошта". Серед нових надходжень – колісна частина міномета з Чорнобаївки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ДТП загинув воїн з Волині: без батька залишились двоє дітей
Наступна новина «Діти мають спати спокійно»: незрячий чемпіон світу з родиною переїхав із Бахмута до Луцька
Останні новини
Схожі новини