«Як роблю ангелика – мрію-молю, аби зберіг воїна»: волинянка продає свої вироби задля допомоги ЗСУ

«Як роблю ангелика – мрію-молю, аби зберіг воїна»: волинянка продає свої вироби задля допомоги ЗСУ

В один із жахливих для України днів війни Валентина Шаранда з села Бузаки Камінь-Каширського району вирішила, що наближатиме перемогу тим, що вміє найкраще, – творчістю. Відтак повернулася до рукоділля і частину коштів від проданих виробів передає на потреби захисників.

Мисткиня переконана: кожен має захищати свою «позицію» заради щасливого майбутнього держави, адже у цій боротьбі важливі не лише військова, але й психологічна та культурна складові, пише газета «Полісся»

Життя Валентини завжди складалося так, що вона регулярно поверталася до творчості, відволікалася цим від злободення. Свого часу навіть відкрила у Луцьку крамничку декору «Handmade», щоправда через пандемію та війну тепер розвиває її онлайн  під назвою «Оберемок».

Наразі активно працює у давній техніці макраме (вузлове плетіння), створюючи сумки, панно, ялинкові прикраси та різноманітні аксесуари для дому. Каже, змогла цим витягнути себе з болю війни.

– Спершу ридала, а потім виникло питання: «А що я можу зробити для своєї країни, аби ми жили гарним життям усім ворогам на зло, аби наблизити мир?» З цією думкою прокидаюся щоранку, –  розкриває свої творчі мотиви Валентина. – З літа працюю над собою, над своїм психологічним станом, займаюся тим, що приносить радість і наповнює любов’ю. Усвідомила, що можна допомогти цим людям та армії. Роблю те, що вмію і «воюю» чим можу.

Жінка каже, що з ниток можна зробити безліч не тільки гарних, але й практичних речей. Тому їй хочеться усе спробувати і виходити на новий рівень, бо ж зараз українцям для процвітання треба самим братися за кермо життя: доки військові посувають лінію фронту і деморалізують ворога, ми повинні розбудовувати тил, культивуючи високі цінності.

Майстриня радо віддає свої роботи на ярмарки, волонтерам, інколи – на подарунки, частину виручених коштів переказує на потреби ЗСУ. Стверджує, її роботи у першу чергу – прихисток для душі, один із символів (та й засобів теж) боротьби і віри в Перемогу.  «Родзинка» – серія ніжних і патріотичних янголят.

– Тепер я уся в янголятах. Як роблю ангелика думаю-мрію-молю, аби зумів зберегти воїна, аби втішив його душу, аби зарадив болю знедолених матерів, жінок, дочок, які чекають рідних з війни. Якщо це приносить радість та естетичне задоволення – нехай буде всім краще на душі, – каже Валентина. 

Іванна ВЕЛИЧКО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку в комендантську годину спіймали п'яного водія з фальшивими правами
Наступна новина У громаді на Волині попрощалися із загиблим на Донеччині воїном. ФОТО
Останні новини
Схожі новини