«Виклики лікаря додому – це пережиток радянської системи», - головний медик Луцька

«Виклики лікаря додому – це пережиток радянської системи», - головний медик Луцька
Фото ілюстративне

Виклики педіатра додому не відмінили, але тепер їх стане в рази менше.

Про це «Першому» розповів начальник міського управління охорони здоров’я Микола Якимчук.

З його слів, батьки зобов’язані підписати декларацію з педіатром. В подальшому ж усі питання щодо здоров’я дитини вони повинні з’ясовувати з цим лікарем. В тому числі батьки можуть телефонувати йому на мобільний.

«Лікар може порадити лікуватись вдома, якщо вважає, що це можливо, або ж порадити батькам прийти на прийом для обстеження. Він може прийти і додому до дитини, але якщо вирішить, що в цьому є необхідність», - пояснює посадовець.

«Те, що в когось щось кольнуло і до нього відразу йде лікар – це пережиток радянської системи. У світі взагалі лікарі на виклики не ходять», - додає він.

Зі слів Миколи Якимчука, тепер, коли лікарі не витрачатимуть півдня на виклики, їхній прийом у поліклініці буде довшим – по 5-6 годин.

«А те, що батьки бояться йти в поліклініку з хворою дитиною, нераціонально. Батьки ж ходять на роботу, у торгові центри, їздять у громадському транспорті, де купа хворих. Ніхто не застрахований від інфекцій і не сидить в резервуарі», - наголошує Микола Якимчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нововолинську встановили новорічну ялинку. ФОТО
Наступна новина На Волині для 22 дітей-сиріт придбають житло
Останні новини
Схожі новини