Віники з кропиви, жолуді та кукурудза: як на Волині підгодовують диких тварин. ФОТО

Віники з кропиви, жолуді та кукурудза: як на Волині підгодовують диких тварин. ФОТО
Для тварин у лісі залишають віники з кропиви і листяних дерев

Для допомоги диким тваринам у Шацькому нацпарку щорічно діють підгодівельні майданчики. У цьому році оновлено частину з них, за січень 2019 року державна лісова охорона планує створити ще декілька таких годівниць.

Для тварин у лісі залишають сіно, віники з кропиви, віники з листяних порід,  жолуді, кукурудза, зернові, – повідомляє прес-служба Шацького НПП.

Окремо в спеціальних пристосуваннях – солонцях (колоди, з видовбаними в них дірками) розкладено сіль. Вона дуже смакує оленям і є для них необхідною мінеральною добавкою.

Працівники лісової охорони парку протягом літа заготовили 3 тонни сіна і 6 тис. віників , крім того вже було закуплено 6 тонн кормів.

Корм викладають в місцях концентрації тварин, або там, де є загроза виснаження природних ресурсів. Зимова підгодівля диких тварин має важливе значення в забезпеченні звірів мінеральними речовинами і допомагає тваринам пережити важкий зимовий період.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Порошенко у Луцьк приїде з Філаретом. Подробиці плану візиту
Наступна новина Як міста відвідає Петро Порошенко у рамках візиту на Волинь
Останні новини
Схожі новини