Випускний 2018 в Україні: дата святкування в школах

Випускний 2018 в Україні: дата святкування в школах

Дата випускного в школах України прив’язана до закінчення основної сесії ЗНО 2018. 

До цього  ще кілька місяців, але підготовка вже стартувала, – пише сайт 24.

Дата випускного в школах призначена на 23 червня – це перша субота після закінчення ЗНО та оголошення результатів тестування. Випускний вечір – це як острівець для абітурієнтів після випробувань на ЗНО і перед вступною кампанією.

Відразу уточнимо, що офіційної і єдиної дати для святкування випускних в Україні немає. Все на розсуд навчального закладу, рекомендовані дати проведення випускних в рамках від 25 травня до 24 червня. В школах індивідуально приймають рішення святкувати випускний вже після ЗНО, або ж поєднати випускний та останній дзвінок.

Останній дзвінок для випускників 2018 року пролунає традиційно в останню п’ятницю весни – 25 травня. А сесія ЗНО 2018 почнеться трохи раніше: вже 22 і 24 травня відбудуться перші тестування з математики та української мови та літератури.

Після закінчення зовнішнього незалежного тестування і оголошення його результатів випускники зможуть попрощатися зі школами та розпочнуть своє доросле життя. Найчастіше дата випускного вечора призначається вже після закінчення ЗНО, щоб випускники не відволікалися від підготовки.

У Міністерстві освіти і науки повідомляють, що в 2018 році буде рекордно мала кількість випускників – близько 200 тисяч на всю країну. Це пов’язано з піком спаду народжуваності в Україні в 2001 році. У наступні роки спостерігався повільний ріст народжуваності.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинське село Згорани показали з висоти пташиного польоту. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку 6-річний хлопчина живе в старій хатинці без газу, тепла і води
Останні новини
Схожі новини