«Вистави на паузі». Чим живе під час карантину луцький театр «Гармидер»

«Вистави на паузі». Чим живе під час карантину луцький театр «Гармидер»

Луцький театр-студія "ГаРмИдЕр" повернеться на сцену після посилених карантинних обмежень 31 січня із документальною виставою для дорослих "Кордон", що побудована на реальних розмовах із людьми по обидва боки українсько-польського кордону.

Нині роботи в акторів немає, всі вистави перебувають на паузі, а карантин забирає гроші за оренду приміщення і комунальні послуги, однак це тимчасово. Про це Суспільному розповіла керівниця театру Руслана Порицька.

 

Актори театру щотижня мають 3-4 репетиції. Грошей за це не отримують, каже одна з акторок Соломія Бутейко. Жінка грає у театрі-студії 16 років. Каже: у гармидерівців є багато проєктів, на які часто бракує часу, проте під час локдауну можна наповнитися новими знаннями.

Читайте також: Драма промзони. Історії з луцького ангару, в якому оселився... театр. РЕПОРТАЖ

Під час карантину актори не втрачають свого глядача і професійні якості, адже влаштовують онлайн-покази вистав та тренуються вдома через платформу Zoom.

Учасник театру-студії "ГаРмИдЕр" Сергій Книшук розповів, що актори придумали своєрідний проект, який називався "домашнє моно". Суть полягала в тому, щоб відтворити коротенький монолог із класичної п’єси, використовуючи увесь реквізит, який є вдома.

 

Із його слів, гармидерівці записували монологи, викладали їх на відеохостингу Youtube та передавали цю естафету між собою та між глядачами.

Зі слів Руслани Порицької, оскільки показів вистав зараз немає, то і немає в театру прибутку. Каже: ситуація складна – доводиться зараз сплачувати оренду за два приміщення, адже театр перебуває на самоутриманні.

Читайте також: «Ці 4 хвилини очікування - жахливі». Кілька рядків з вистави про Кумановського в луцькому ангарі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус в Україні: за добу одужало більше людей, ніж захворіло
Наступна новина Коронавірус на Волині: 73 нових хворих та одна смерть. А яка ситуація у Луцьку?
Останні новини
Схожі новини